DEMRE'DE KAN BAĞIŞINA DESTEK
Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya'nın Demre ilçesinde 4 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya'nın Demre ilçesinde 4 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi.
Dr. Okan Erdoğan başkanlığındaki 6 kişilik Kızılay ekibi, kan bağış otobüsüyle Demre'ye geldi. Daha önce ilçe merkezindeki Eynihal Parkı'nda kan bağışı toplayan Kızılay ekibi, Ertuğrul Günay Caddesi'ndeki alt yapı ve asfaltlama çalışması nedeniyle bu kez Noel Baba Meydanı'nda bağış topladı. Demre'de birinci gün 58 ünite, ikinci gün 66 ünite, üçüncü gün 67 ünite, dördüncü gün 56 ünite olmak üzere toplam 247 ünite kan bağışı toplandı.
Kızılay Antalya Kan Merkezi doktoru Gökhan Muğlalı, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bunun çok iyi biliyoruz. Pandemi sürecindeyiz. Pandemi sürecinin etkisi ve insanların güzel havada serada çalışması nedeniyle dört günde yapılan 247 ünite kan bağışı, geçmiş kampanyalara göre biraz az oldu. En son gelişimizde 281, ondan önceki kampanyada 407 ünite kan bağışı toplamıştık. Biz bu düşüşü Ertuğrul Günay Caddesi'nin kapalı olması nedeniyle bağış yerini değişmesine ve 50 yaş üstüne başlayan Covid-19 aşısı kampanyasına bağlıyoruz. Çünkü Covid-19 aşısı olan bir kişi en erken bir hafta sonra kan bağışında bulunabiliyor. Bu nedenle birçok kişi bağış yapamadan geri döndü" dedi.
Pandemi sürecinde kana daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gökhan Muğlalı, "Şu anda kan stoklarımız kritik seviyede. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz süreçte, kan bağışı konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. Korkmasınlar, biz koronavirüse karşı her türlü tedbiri alıyoruz. Endişe etmelerine gerek yok. Gelsinler, gönül rahatlığı içinde kan bağışında bulunsunlar. Yapacağınız bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan, bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. İçinde bulunduğumuz süreçte bir kat daha duyarlı olmalıyız. 18-65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız dört ayda bir, erkeklerimiz üç ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" diye konuştu.
DHA
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 11 Nisan Cuma günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Lider Gazete’nin “İttifaka Hançer: Kaş’ta Siyasi Tuzak” ve “CHP’nin Maskesi İtirazla Düşecek” başlıklı haberleri ortalığı salladı. Antalya Kaş’ta CHP’li Meclis Üyeleri’nin sinsi tuzağı deşifre oldu! İmar Komisyonu üyeliği seçiminde MHP’yi destekleyerek ittifak içinde kriz oluşturmak isteyen CHP’nin kirli planı, sonuçsuz kaldı. AK Parti’nin çifte itirazı ve MHP’nin uyanışı, CHP’nin maskesini düşürdü.
Antalya Havalimanı, yenilenen yüzüyle ilk büyük sınavını Antalya Diplomasi Forumu’nda verecek. Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olma yolunda dev bir adım atan Antalya Havalimanı, kapasitesini 35 milyondan 82 milyona çıkardı. Bugün Antalya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binaları, Antalya’yı dünya turizm ve diplomasi sahnesinde daha da öne taşıyacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne atanırken Derince’den boşalan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevine ise Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran atandı.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Antalya İl Müdürü Tevfik Altınay görevden alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 10 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2025 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen görevden alınarak Ahmet Uzun atandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri haline gelen Antalya Havalimanı, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak yeni terminal binalarında 82 milyon yolcuya hizmet verebilecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz