7 BÖLGENİN TÜRKÜLERİYLE SON KONSER
Antalyalı türkü severler, Ali Kardaş Türk Halk Müziği Korosu'nun 'Adım Adım Türkiye' adlı sezonun kapanış konserinde buluştu. Konserde 7 bölgeden türküler seslendirildi.
Antalyalı türkü severler, Ali Kardaş Türk Halk Müziği Korosu'nun 'Adım Adım Türkiye' adlı sezonun kapanış konserinde buluştu. Konserde 7 bölgeden türküler seslendirildi.
Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda ses ve cümbüş sanatçısı Ali Kardaş'ın şefliğinde gerçekleşen konser koronun seslendirdiği Diyarbakır yöresine ait 'Arap Atı Gibi Sallar Başını' adlı neşeli bir türküyle başladı, Urfa ve Sivas yöresine ait 'Bir Ceket İsterim', 'Daracık Sokakta' adlı türkülerle devam etti.
7 BÖLGEDEN TÜRKÜLER
Konser boyunca Erzurum, Tunceli, Adana, Kilis, Kahramanmaraş, Avşin, Gaziantep, Kayseri, Edirne, Tokat, Kırşehir, Zonguldak, Çanakkale, Sinop yörelerine ait zihinlerde yer etmiş, 'Güzelliğin On Para Etmez', 'Kara Tren Gelmez Ola', 'Kahve Kavururlar', 'Aldırma Gönül', 'Beyaz Gül Kırmızı Gül', 'Neredesin Sen', 'Muallim', 'Ah Yalan Dünya', 'Çemberimde Gül Oya', 'Dane Dane Benleri Var' adlı eserlerin yanısıra 34 türkü seslendirildi.
YENİ SEZONDA YENİTÜRKÜLER
Türkü dostlarını duygu yüklü türkülerle coşturan halayların çekildiği konser sonunda şef Ali Kardaş, saz heyeti, koro üyeleri alkış yağmuruna tutuldu. Kardaş, izleyenlere "Her zaman olduğu gibi sezon sonu konserimizde de bizi yalnız bırakmadınız, salonumuzu doldurdunuz. Yeni sezonda daha fazla konser, daha fazla yeni türküler ile karşınıza çıkacağız" dedi.
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz