BİSİKLET SEVDALISI RESSAM
Antalyalı bisiklet sevdalısı ressam Gülhis Topçu, atölyesini bisiklet resimleriyle donattı.
Antalyalı bisiklet sevdalısı ressam Gülhis Topçu, atölyesini bisiklet resimleriyle donattı.
İkinci üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu ressam Gülhis Topçu, dünya da ve ülkemizde salgın hale gelen koronavirüsten korunmak için kendisini izole ettiği atölyesinde sanatıyla baş başa kaldı. Topçu, birbirinden güzel 'kadın figürlü' eserler yanında çevreci ulaşım aracı olan bisiklet modellerini de tuvale yansıttı.
İKİ AYRI FAKÜLTE BİTİRDİ
Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birçok şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 26 yıl edebiyat öğretmenliği yapıp emekliliği hak eden Topçu, sanat aşkın yüzünde ikinci kez üniversite öğrencisi oldu ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdi.
ULAŞIMINI BİSİKLETLE SAĞLIYOR
Resim yolculuğuna çocukluk ve gençlik yıllarında desen ve resim çalışmaları yaparak başlayan ressam Gülhis Topçu, küçük yaşlarda bisiklete binmeye başladı, bisikletiyle doğa gezilerine katıldı.
"Her çocuğun, her gencin bisiklet hayali vardır. Kimi hayaline kavuşur, kimi kavuşamaz. Ben ise bisiklet hayline çocukluk ve gençlik yıllarında çabalarımla kavuşmuş şanslı bireylerden biriyim" diyen ressam Gülhis Topçu, 'Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Bitirme Çalışma Raporu'nda da 'bisiklet imgesini' işlemiş, yaptığı bisiklet resimleriyle de renklendirmişti.
BİSİKLETLİ SÜSLÜ KADINLAR
Ressam Gülhis Topçu, "Mezuniyet konusu olarak kendi memleketim olan Antalya ile ilgili modern yaşamı da anlatan bir konu bulmam istenmişti. Hocalarıma kadının özgürleşme çabalarının göstergesi olarak Antalya da her yıl gerçekleşen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'ndan söz ederek eskizlerimi sundum. Jüri karşısında anlattıklarım ilgiyle dinlendi ve kabul edildi. Böylece bu çalışmanın da konusu olan bisiklet temalı resimlerin oluşum süreci başladı. Resimlerimi düşlerken bisikletin, hayatın her alanına girebildiğini göstermek istedim" dedi.
SERGİYE HAZIRLIK
Bisiklete olan sevdasını tuvallerine yansıttığı resimleriyle dillendiren ressam Gülhis Topçu, amacının doğa dostu ve çevreci ulaşım aracı olan bisikleti her yaş grubuna sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğuna da vurgu yaptı. Gülhis Topçu, "Farklı modellerde tuvallerime aktardığım bisiklet resimlerini yıl içerisinde açacağım sergide sanatseverlerin, bisiklet tutkunlarının beğenisine sunacağım" diye konuştu.
DHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz