BAŞKAN TÜTÜNCÜ, KEŞKEK ŞÖLENİ’NE KATILDI
Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği’nin 8. Keşkek Şöleni’ne katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kazanların başına geçerek misafirlere keşkek dağıttı.
Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği’nin 8. Keşkek Şöleni’ne katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kazanların başına geçerek misafirlere keşkek dağıttı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 8. Keşkek Şöleni’ne katıldı. Varsak Kirişçiler Mevkii’ndeki Mesire alanında düzenlenen şenlikte Başkan Tütüncü, Yörükler tarafından karşılandı. Yörük poşusu hediye edilen Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet, bir süre Yörük çadırında misafir edildi.
Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği'ne düzenledikleri organizasyon için teşekkür eden Başkan Tütüncü, “Çok değerli başkanlarımız, kıymetli hanımefendiler beyefendiler, Yörük obalarının Yörük soylarının ve Yörük köylerinin birbirinden değerli temsilcileri, kıymetli hem şehirlilerimiz, bu güzel kucaklaşmaya ve buluşmaya hepiniz hoş geldiniz. Yörük Türkmen kültürünün atalarımızın geleneklerinin yaşatıldığı bu güzel ortamlarda kalplerimizi birbirine yaklaştırmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah bu tür etkinliklerle nerelerden geldiğimizi iyi bileceğiz ve nerelere gideceğimizi de en güzel şekliyle tayin etmiş olacağız. Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği'ne bu güzel günü organize ettiklerini için çok teşekkür ediyorum. Her yıl giderek büyüyen bu şenliğe ev sahipliği yapan bu güzel alan, bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şenliklere etkinliklere sahne olacaktır. Sağlımız sıhhatimiz hiç bozulmasın. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından kazanların başına geçerek misafirler keşkek dağıttı.
HABER MERKEZİ
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz