ATSO ve SİİD arasında işbirliği
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak haline dönüştüğünü söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak haline dönüştüğünü söyledi.
ATSO ve Sigorta İstihsalcileri İhtisas Derneği (SİİD) iş birliği ile gerçekleştirilen “İş Dünyası Sigorta Buluşması ve Sigortadan Fazlası” paneli, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla ATSO ev sahipliğinde yapıldı.
TOBB Sigortacılık Sektör Meclisi Başkanı Nevzat Yavuz, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, SİİD Başkanı Ayhan Kılavuz ve sigortacılık meslek komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ticaret, sanayi, tarım ve sağlık sektörlerini yakından ilgilendiren, 2024 yılı sigorta yenilemeleri başta olmak üzere sigortacılık alanındaki gelişmeler, talep ve önerileri konuşuldu. ATSO Başkanı Ali Bahar, Panel öncesinde sigortacılık sektörüne ilişkin görüşlerini, sektördeki gelişmeleri ulusal bir kanala değerlendirerek, talep ve önerilerini ifade etti.
“SİGORTACILIK SEKTÖRÜ DEVREYE GİRİYOR”
Toplantının açılışında, ekonominin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak, sigortacılık sektörünün de büyüdüğünü belirten Başkan Ali Bahar, “Rekabetin her geçen gün arttığı ve ülke sınırlarını aştığı bir ortamda, ticari faaliyetleri sürdürmek, hem zorlaşmakta hem de daha riskli hale gelmektedir. Tüm bu riskleri tek başına yüklenmek, mümkün değildir. Sigortacılık sektörü de, işte tam burada devreye girmektedir. Girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan, bir ortak haline gelmektedir. Sigortacılık sektörü kâra değil, riske ortak olmaktadır” dedi.
“RUHSAT MÜCADELESİ”
Sektörde mükerrer sorunlar olduğunu dile getiren Başkan Bahar, “Trafik sigortalarında, kaskolarda acentelerimizin yaşadığı sorunlar ortada. Özellikle trafik sigortalarında, yıllardır devam eden arz sorunu, acentelerimizin vakit kaybetmesine, para kaybetmesine, diğer ürünlere olan ilgiyi kaybetmesine neden oluyor. Sigorta acenteleri Sigortacılık Kanunu kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından zaten denetleniyor. İş yeri açarken ayrıca belediyeler tarafından da denetlenmesi mükerrerlik oluşturmaktadır. Acentelerin tıpkı muhasebeciler gibi, tıpkı avukatlar gibi, iş yeri açma ruhsatından muaf olmasının gerekliliği, sektör temsilcilerimiz tarafından bize sık sık dile getiriliyor” şeklinde konuştu.
“OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETTİK”
DASK poliçelerinde sektörün yaşadığı problemi çözüme ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Bahar, “Sektörde güzel gelişmelerde oluyor. Birçok kez komitelerimizden gelen ve bizimde yüksek sesle söylediğimiz DASK poliçelerinde metrekare sorunu vardı. Sonunda sesimiz karşılık buldu. Yaklaşık 1 hafta önce DASK poliçelerinde metrekare hesaplarından doğan eksik hasar ödemelerinin önüne geçildi. Sistemde artık adresin metrekare bilgileri otomatik olarak geliyor, böylece hasar bedelleri tam da metrekareye göre belirlenmeye başlandı” dedi. Konuşmaların ardından ticaret ve sanayi sektörü ilişkileri, finansa erişimde alternatif çözümler ve kentsel dönüşüm ve sigorta konulu paneller gerçekleştirildi.
İHA
Antalya iş dünyasının temsilcileri, son günlerde kamuoyuna yansıyan boykot çağrılarına karşı sağduyu çağrısı yaparak üretim, istihdam ve ticaretin sürdürülebilirliğine vurgu yaptı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Dükkanlarımız açık, herkes evine ekmek götürmek için müşterisini bekliyor" dedi.
Antalya Ticaret Borsası'nın Mart ayı hal endeksi verileri, işlem gören domates, sebze ve meyvelerde miktar düşüşünün fiyat artışlarına yansıdığına işaret etti. Verilere göre meyvede yıllık miktar düşüşü yüzde 61'i aşarken, sebze grubunda ise fiyatlar yükseldi.
Ramazan Bayramı’nın esnafa can suyu olacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Esnafımız tüm umudunu bayram alışverişine bağlamış durumda” dedi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı üretim yapan Ahmet Ünal, mart ayı ortasında kavun yetiştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Antalya’da Ramazan Bayramı öncesinde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.
Her yıl bayram arifelerinde yaşanan otobüs ve uçak biletlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Biz her bayramda aynı filmi, aynı senaryoyu, aynı reklamı izliyoruz maalesef. Bir fırsatçılık zihniyeti ve anlayışı maalesef hiç bitmedi bu ülkede” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde kış döneminde bakım ve onarım için karaya çekilen tur tekneleri, yaz sezonuna hazırlanıyor.
CHP’li Muratpaşa Belediyesine ait kentin coğrafi tescilli lezzetlerinin sunulduğu Antalya Lokantası’ndaki fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Soda ve Ayranın 50 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz