Apple, Hindistan'dan ABD'ye yaklaşık 1,5 milyon adet iPhone getirdi
Apple, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni vergilerden etkilenmemek için Hindistan'dan ABD'ye yaklaşık 1,5 milyon adet iPhone getirdi.

Apple, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni vergilerden etkilenmemek için Hindistan'dan ABD'ye yaklaşık 1,5 milyon adet iPhone getirdi.
ABD merkezli teknoloji devi Apple, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni vergilerden etkilenmemek için Hindistan'da üretimi artırarak, ABD'ye 1 milyondan fazla iPhone getirdi.
Apple, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki Chennai
Havalimanı'nda gümrük işlemlerini 30 saatten 6 saate düşürmek için yerel
yetkililerle görüşmesinin ardından geçtiğimiz ay her biri 100 ton kapasiteli 6
kargo uçağı ile ABD'ye iPhone sevk etti.
Apple'ın bu hamle ile ABD pazarında stok oluşturmayı
hedeflediği belirtildi.
Apple'ın iPhone ve şarj kablosunun toplam ağırlığının 350
gram olduğu ve 600 tonluk sevkiyat ile yaklaşık 1,5 milyon iPhone'u ABD'ye
getirdiği tahmin ediliyor.
Üretiminin büyük kısmını Çin'de yapan Apple, yeni vergiler
nedeniyle iPhone fiyatlarında sert artışlar olabileceği uyarısında bulunmuştu.
Apple, üretimini Çin dışına kaydırmak amacıyla daha önce
Hindistan'da Foxconn ve Tata ile anlaşmış ve üç fabrikada üretime başlamıştı.
Foxconn'un Chennai fabrikası, geçen yıl 20 milyon iPhone
üretmişti.
Apple, dünya çapında yılda 220 milyondan fazla iPhone
satıyor. ABD'ye yapılan iPhone ithalatının yüzde 20'si ise Hindistan'dan
geliyor.
Başkan Trump'ın Çin'den ithalata getirdiği vergi oranını
yüzde 54'ten yüzde 125'e çıkarması ile ABD'de bin 599 dolara satılan iPhone 16
Pro Max'ın fiyatının 2 bin 300 dolara yükseleceği tahmin ediliyor.
TRUMP, ÇİN HARİÇ
DİĞER ÜLKELERE YÖNELİK YENİ VERGİLERİ ASKIYA ALMIŞTI
ABD Başkanı Trump, 2 Nisan'da tüm ülkelere yüzde 10'luk
temel gümrük vergisi ve bazı ülkelere özel olarak belirlenen karşılıklı vergi
oranları uygulamaya koymuştu.
Dün Çin'e yönelik vergi oranını yüzde 54'ten yüzde 125'e
çıkaran Trump, 75'ten fazla ülkenin ticari sorunları çözmek için ABD ile
iletişime geçtiğini belirtmiş ve gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya
aldığını açıklamıştı.
AA
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri TÜBİTAK’tan büyük bir destek aldı. 207 öğrenci projesi bilimsel araştırma ve sanayi odaklı programlar kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları masaya yatırıldı.
Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu’nu Teknokentte ağırladıklarını aktardı. Ziyarette Ar-Ge çalışmaları devam eden Milli Muharip Uçak KAAN ve diğer projelere yönelik TUSAŞ tarafından yapılacak yatırımlar hakkında toplandı gerçekleştirildi.
Dünyanın ilk rahim naklini, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, dolandırıcıların hedefi oldu. Sosyal medyada, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir videoda, Özkan'ın adı ve sesi taklit edilerek sahte bir krem tanıtımı yapıldığı ortaya çıktı.
Lider Haber TV’de İrem Koca’nın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, HGS sisteminde yaşanan sinkaflı küfürlü mesajlar ve kripto para istenmesi olayına dair açıklamalarda bulundu.
Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Türkiye’de bir ilk olan Avrupa Havacılık Okul ve Kurumları Arasında İş Birliği Ağı Oluşturma Toplantısı gerçekleştirildi.
Antalya Teknokent tarafından 8’incisi düzenlenecek olan Akdeniz Bilişim Zirvesi bu yıl yine tüm bilişim gönüllülerini aynı çatı altında topladı.
Türk savunma sanayisinin öncü projelerinden biri olan Bayraktar TB3 SİHA, tarihi bir başarıya imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı oldu. Bu kritik uçuş testi, Türkiye'nin çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'dan gerçekleştirildi. Bayraktar TB3’ün bu başarısı, sadece Türk savunma sanayisi için değil, dünya genelindeki askeri stratejiler açısından da büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yarışma sonunda 'En'ler mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren uluslararası ‘HackMasters Yarışması’ kazananı Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz