ANTALYALI YÖNETMENDEN YENİ FİLM
Antalyalı ünlü yönetmen Cevahir Çokbilir, bir iddialı filme daha imza attı. 'Karınca ve İnsan' adlı kısa film ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.
Antalyalı ünlü yönetmen Cevahir Çokbilir, bir iddialı filme daha imza attı. 'Karınca ve İnsan' adlı kısa film ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.
Hollywood ödüllü Cevahir Çokbilir'in yönetmenliğini üstlendiği 'Maşuk', 'Nar Zamanı', 'Kar Zamanı' adlı kısa filmler, ulusal ve uluslararası kısa film yarışmalarında farklı dallarda toplam 17 ödül kazanmıştı. Ödüllü filmlerin çekimlerine Almanya'nın Worms Belediyesi de katkıda bulunmuştu.
AMCASI YAZDI, FİLMDE ROL ALDI
Çektiği filmler Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nce de desteklenen Cevahir Çokbilir, bu kez de 'Karınca ve İnsan' adlı kısa filmle gündeme geldi. Sahneleri Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Beğiş Susuzu köyündeki bir mağarada çekilen filmim senaryosunu Cevahir Çokbilir'in amcası Şahin Çokbilir yazdı, filmde de rol aldı.
FİLMİN DANIŞMANI ASLANYÜREK
Çekim çalışmaları 9 ay süren 'Karınca ve İnsan' adlı filme Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Film Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Semir Aslanyürek danışmanlık yaptı, görüntü yönetmenliğini de Aziz Mustafa Doğan- Cevahir Çokbilir üstlendi. Fragmanı sosyal medyada yayımlanan 'Karınca ve İnsan' adlı filmde, savaştan kaçan bir karınca ile askerin hikâyesi konu ediliyor. Filmin kahramanları karınca-asker ikilisi birlerinden habersiz sığındıkları aynı mağarada yaşamaya başlıyor. Asker, aç kalınca ekmek ve su aramaya çıkıyor. Filmin sonları ise sürprizlerle dopdolu geçiyor.
HEDEF UZUN METRAJLIFİLM
Yönetmen Cevahir Çokbilir, "Son çekimimiz 'Karınca ve İnsan' oldu. Bu filmimizin de ulusal ve uluslararası film festivallerinde Antalya'mıza ve ülkemize ödül kazandıracağına inanıyoruz. Şimdiden başvurularımızı yaptık. Her çektiğimiz film, heyecanımızı bir kat daha artırıyor. Hedefimiz uzun metrajlı filmler de yapmak" dedi. Çokbilir, emeği geçenlere teşekkür etti.
DHA
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz