ANTALYA - KONYA KARAYOLUNDA ULAŞIMA KAR ENGELİ
Antalya-Konya karayolu yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle trafiğe kapandı. Alacabel’de görüş mesafesi sıfıra kadar düştü.

Antalya-Konya karayolu yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle trafiğe kapandı. Alacabel’de görüş mesafesi sıfıra kadar düştü.
Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar yağışı şiddetli tipi nedeni ile trafik tamamen kapandı. Kar kalınlığı yer yer 20-30 santimetreye kadar ulaşırken ekipler çok sayıda iş makinası ile yolda biriken karı temizleme ve tuzlanma çalışması yapıyor.
Edinilen bilgiye göre, Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren kar yağışı başladı. Etkili olan kar yağışı nedeni ile zaman zaman tırların geçişine izin verilmedi. Saat 16.00’da etkisini yitiren kar yağışının ardından tırların geçişine yeniden izin verildi. Akşam saatlerinde saat 19.00 civarında yeniden başlayan kar yağışı bin 825 metre rakımlı Alacabel’de kar yağışının yanı sıra şiddetli tipiye bıraktı. Akseki- Seydişehir karayolunun bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalındığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı. Fırtına ve tipi nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düşerken yol trafiğe kapandı. Bölgede bir çok araç yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ederken, Akseki Bölge trafik ekipleri araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.
İHA
Antalya’nın Kaş ilçesinde D400 kara yoluna düşen kaya parçaları, ekipler tarafından temizlendi.
Antalya’nın Akseki ilçesinde yüzlerce kenenin yapıştığı yılkı atı için yetkililerle iletişime geçildi, ancak Akseki Belediyesi veteriner olmadığı gerekçesiyle yardım sağlayamadı.
Polonya Enter Havayolları’na ait, İsrailli 180 yolcunun bulunduğu uçak, teknik arıza nedeniyle Antalya Havalimanı’na iniş yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ramazan Bayramı’nda görev yapan kamu personeline ziyarette bulundu.
Antalya ile Konya arasındaki ulaşımı hızlandıracak Alacabel Tüneli’nde çalışmalar sona yaklaşıyor. 14 kilometre uzunluğundaki tünelin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.
Antalya – Altınyaka – Kumluca yolundaki heyelan ve çökmeler nedeniyle ulaşıma tek şeritten izin veriliyor.
AEDAŞ’tan alınan bilgiye göre Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Antalya’da elektrik kesintisi yaşanmayacak.
Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda sadece 10 kilometrelik mesafeye kar yağdı.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde hava, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
Antalya’nın Alanya ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ilçe merkezinde ve yakın 5 mahallede hafif şekilde hissedilirken bazı vatandaşlar korkarak dışarı çıktı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz