ANTALYA BİLİM MERKEZİ’NDE YAZ KAMPLARI BAŞLADI
Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi, çocukların yaz tatilini bilimsel ve teknolojik etkinliklerle geçirmesi amacıyla Bilim ve Teknoloji Kampları düzenliyor.
Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi, çocukların yaz tatilini bilimsel ve teknolojik etkinliklerle geçirmesi amacıyla Bilim ve Teknoloji Kampları düzenliyor.
Kepez Belediyesi tarafından eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi, kentin çocuklarına bilim ve teknolojik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Antalya’nın bir zamanlar pamuk üreten eski dokuma fabrikasında, şimdi bilim üretiliyor. Okullarda tatil zilinin çalmasıyla Antalya Bilim Merkezi’nde, çocukların yaz tatilini daha verimli değerlendirmesi için Bilim ve Teknoloji Kampı düzenleniyor.
8 BİLİMSEL ATÖLYE
Bilimsel deneyler ve atölye çalışmaları ile kapılarını aralayan Antalya Bilim Merkezinde Matematik, Robotik ve Kodlama, STEAM, Biyoloji ve Kimya, Fen Bilimleri, Ahşap-Tasarım, Astronomi ve Neşeli Adımlar olmak üzere 8 bilimsel atölyede çocuklar eğitimciler eşliğinde, bilimin farklı yönleriyle tanışıyor. Bilimsel çalışmalara katılan ve farklı deneysel aktivitelerle buluşan çocuklar yaz tatilini bilimin ışığında geçirme imkânı buluyor. Antalya Bilim Merkezi, üreten ve girişimci çocuklar için 21. Yüzyıl teknolojilerini sadece kullanmayı değil, gerçek yaşamı tecrübe edecekleri etkileşimli ortamlarda eğitim programlarına katılmalarına olanak sağlıyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan ve yenilikçi düşünmeyi teşvik eden Antalya Bilim Merkezi, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile bilime ilgi duyan meraklı yetişkinlere hitap eden, gezilecek sergi alanları ile tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
BOTANİK PARKTA BİLİMSEL ÇALIŞMA
Kepez Belediyesi’nin Dokumapark’ta 23 bin 500 metrekare alana kurduğu ve içerisinde 10 binden fazla bitki ve ağacı barındıran Botanik Bahçesi de, bitki çeşitliliği ve zenginliği bakımından da Bilim Merkezi atölyelerine katılanlar için önemli bir araştırma ve inceleme sahası sunuyor. Antalya Bilim Merkezi’nin büyük ilgi gören bilimsel atölye çalışmalarına katılmak isteyen çocuk ve gençler bilim merkezinin web sitesinden daha geniş bilgiye sahip olabiliyor.
HABER MERKEZİ
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz