Altının gramı 3 bin 20 liradan işlem görüyor
Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 20 liradan satılıyor.

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 20 liradan satılıyor.
Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,3 azalışla 3 bin 7 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının
ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 3 bin
20 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 5 bin
liradan, cumhuriyet altını 19 bin 930 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre
yüzde 0,3 değer kazancıyla 2 bin 688 dolardan işlem görüyor.
Dolar endeksinin diğer para birimleri karşısında değer
kazanması ve devam eden siyasi ve jeopolitik gelişmeler altın fiyatları
üzerinde etkili oluyor.
Bu gelişmelerle beraber, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi şu
sıralarda yüzde 4,32 seviyesinde bulunurken, dolar endeksi yükseliş eğilimini
üst üste 6. güne taşımasının ardından şu sıralarda 107,1 seviyelerinde işlem
görüyor.
Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin
olduğunu, yurt dışında ise Avrupa'da dış ticaret dengesi ve sanayi üretimi
verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2
bin 700 dolar seviyesinin direnç, 2 bin 650 dolar seviyesinin destek konumunda
olduğunu bildirdi.
AA
Antalya Ticaret Borsası'nın Mart ayı hal endeksi verileri, işlem gören domates, sebze ve meyvelerde miktar düşüşünün fiyat artışlarına yansıdığına işaret etti. Verilere göre meyvede yıllık miktar düşüşü yüzde 61'i aşarken, sebze grubunda ise fiyatlar yükseldi.
Ramazan Bayramı’nın esnafa can suyu olacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Esnafımız tüm umudunu bayram alışverişine bağlamış durumda” dedi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde örtü altı üretim yapan Ahmet Ünal, mart ayı ortasında kavun yetiştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Antalya’da Ramazan Bayramı öncesinde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.
Her yıl bayram arifelerinde yaşanan otobüs ve uçak biletlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Biz her bayramda aynı filmi, aynı senaryoyu, aynı reklamı izliyoruz maalesef. Bir fırsatçılık zihniyeti ve anlayışı maalesef hiç bitmedi bu ülkede” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde kış döneminde bakım ve onarım için karaya çekilen tur tekneleri, yaz sezonuna hazırlanıyor.
CHP’li Muratpaşa Belediyesine ait kentin coğrafi tescilli lezzetlerinin sunulduğu Antalya Lokantası’ndaki fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Soda ve Ayranın 50 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'da özel sektördeki müdürlük görevlerinden istifa eden Esra ve Hasan Şahin Ergün çifti, yerleştikleri köyde kurdukları tesiste mantar üretiyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz