22. Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali için geri sayım başladı
Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 22.’si düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin basın lansmanı gerçekleştirildi.
Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 22.’si düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin basın lansmanı gerçekleştirildi.
Alanya’da bu yıl Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali 22. kez gerçekleşecek. 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festival öncesinde basın lansmanı yapıldı.
Festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Belediyesi Başkanı Osman Tarık Özçelik, etkinliğinin amacının Alanya’nın kültürünü ve Türk kültürünü Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak olduğunu belirterek, “İlk 2001 yılında bu festival düzenlenmişti. Bu yıl da nasip olur sağlıkla devam ettiğimiz sürece önümüzdeki 5 yıl boyunca da bu festivalleri, triatlonları düzenlemek bize nasip olacak. Festivalin amacı kentimize ziyarete gelen misafirlerimize 130’dan fazla ülkeden 50 binin üzerinde bizimle birlikte yaşayan misafirlerimize Alanya'mızın kültürünü, Türk kültürünü, yemeklerimizi etkinliklerle gösterip tanıtabilmek. Her yıl farklı bir temayla bu festivale başlanıyor. Bu yılki konumuz Alanya olarak belirlendi ve ‘Bir Nefes Alanya’ başlığı altında Alanya’ya nefes veren değerleri festival boyunca sizlere, kendimize, misafirlerimize sunmaya çalışacağız. Alanya denince deniz, kum, güneş, tarih, kültür, mutfak hepsi işin içine giriyor. Biz de bunları birleştirip güzel bir sunum yapmak istedik. Alanya'mızı Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtabilmek adına da elimizden gelen her türlü organizasyona fazlasıyla destek vereceğiz” dedi.
"BİR NEFES ALANYA’ OLARAK TANIMLADIK"
Meclis Başkan Vekili ve Turizm Komisyonu ve Kent Estetiği Komisyonu Başkanı Abdurrahman Açıkalın ise geçmişte bu festivali düzenleyen belediye başkanlarına teşekkür ederek, “Bu bir takım çalışmasıdır. Her bir bölümdeki arkadaşımız büyük bir özveriyle bu festivale hazırlandılar. 2001 yılından beri yapılan bir organizasyonun mirasını taşımak omuzlarımızda çok büyük bir yüktü. Biz de geçmişti yapan belediye başkanlarımıza, emek veren tüm emekçi arkadaşlarımıza, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar çok güzel programlar yapılmıştı. Organizasyonun konseptini ‘Bir nefes Alanya’ olarak tanımladık. Bizler insanoğlu olarak istemsizce yaptığımız ilk hareket nefes almak ve hayata tutunmak. Bizim çıkış noktamız bu oldu. Bir nefes süresince Alanya’nın halihazırdaki tüm değerleri ortaya çıkarmayı amaçladık. Bu bizim için zor bir görevdi. Alanya’nın geçmişe yönelik değerlerini ortaya çıkarmak zorlu bir süreçti. Organizasyonumuz bu seneden itibaren Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali olarak uygun gördük. Bunu önümüzdeki meclis toplantısında kararı alacağız. Bundan sonra etkinliğimizin ismi Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali olarak geçecek” diye konuştu.
Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Alanya Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa da daha sonra festival programıyla ilgili bilgiler paylaştı.
Lansmana; Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Meclis Başkan Vekili ve Turizm Komisyonu ve Kent Estetiği Komisyonu Başkanı Abdurrahman Açıkalın, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Alanya Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, davetliler ve basın mensupları katıldı.
İHA
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altındaki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan dinozor çağından beri formunu koruyabilmiş, nesli tehlike altındaki nadir türlerden biri olan Mersin Balığı çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bir lezzet kaynağı olan bu ürün, aynı zamanda havyarı ile ihracat potansiyeli yüksek bir değer” dedi.
"Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen En İyi Turizm Köyü Programı'nda, 2024 yılı değerlendirmelerinde Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Ormana köyü 'en iyi turizm köyü' unvanını kazandı. Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.
Antalya'nın merkez Aksu ilçesi sınırlarında yer alan Perge Antik Kenti'nde milattan sonra 2. yüzyılda İmparator Hadrianus tarafından yaptırıldığı bilinen antik "Kestros Çeşmesi" yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz