ALANYA’DA GÜLÜKLÜ ÇORBA YARIŞMASI
Antalya'da 20. yılında gastronomi temasıyla düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali’nde profesyonel şefler, tescilli lezzet gülüklü çorbayı, geleneksel tarifiyle yapmak için yarıştı.
Antalya'da 20. yılında gastronomi temasıyla düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali’nde profesyonel şefler, tescilli lezzet gülüklü çorbayı, geleneksel tarifiyle yapmak için yarıştı.
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gülüklü Çorba Profesyonel Şefler Yarışması’na profesyonel mutfak şefleri Alanya’nın en sevilen çorbasını hazırlayarak maharetlerini sergiledi.
Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen gülüklü çorbalar; geleneksel tarife sadık kalınması, lezzet ve sunum açısından değerlendirildi. Yemek yazarı ve TV yemek programlarıyla tanınan Elif Korkmazel sunuculuğunda gerçekleşen yarışmada yemek yazarı TV programcısı Sahrap Soysal, ünlü şef Özlem Mekik, Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Tarihçi Yazar Oğuz Korum, Alanya’nın sevilen öğretmeni araştırmacı yazar Haşim Yetkin, Polen Gıda işletmecisi Özgür Altun, Yalçınlar Otel Ekipmanları işletmecisi Zeki Korkmaz jüri olarak yer aldı.
“GELENEKSEL LEZZETLERİ KORUYAN PROFESYONEL MUTFAKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ”
Mutfak Mirası Projesi ile geleneksel lezzetlerin gün yüzüne çıkarılması, Alanya turizminde gastronominin de yer alması ve Alanya’nın lezzetlerinin tüm dünyaya tanıtılması amacı ile Alanya Belediyesi, geleneksel lezzetlerin profesyonel mutfaklara taşınması konusundaki çalışmalarına ‘Gülüklü Çorba Profesyonel Şefler Yarışması’ ile bir yenisi daha ekledi.
“TURİZM SADECE DENİZ, KUM, GÜNEŞ DEĞİL”
Birinciliği Hatice Özböke, 2’nciliği Nezir Şirin, 3’üncülüğü Şükran Zafer ve Mutfak Mirası Özel Ödülünü Yüksel Tuncer‘in kazandığı yarışma sonucunda açıklama yapan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Amacımız, Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağı’nın korunması ve tanıtılmasıdır. Yöredeki eşsiz coğrafyamızın cömertliği sayesinde birçok besinin aynı kapta yolunu kesiştiren hem leziz hem besleyici hem de eşsiz bir lezzet mozaiği oluşturarak geçmişten günümüze kadar ulaşan kültürel mirasımız gülüklü çorbanın tescilini şehre kazandırarak gelecek nesillere aktarılması adına güzel bir çalışmayı tamamlamıştık. Düzenlediğimiz bu yarışma ile turizmde önemli bir yeri olan profesyonel şeflerimizle birlikte Alanya Mutfağını tanıtmak adına güzel bir adım daha attık. Turizmin sadece deniz-kum-güneşten ibaret olmayıp kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtmak adına önemli bir sektör olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünce ile mutfaklarını Alanya ve Türk mutfağına açan, misafirlerini ev konforuyla ve lezzetiyle ağırlayan değerli şeflerimize ve ekiplerine, turizm işletmelerimize ve kıymetli jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İHA
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Growtech Antalya Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar hakkında Lider Gazete’ye konuşan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl fuara Çin firmalarından rekor katılım gördüklerini belirtti.
Roma döneminde popüler olan ve "Roma tavlası" olarak da bilinen 12 işaret oyunu (ludus duodecim scriptorum), Antalya'nın Alanya ilçesindeki Syedra Antik Kenti'nde ziyaretçilere tanıtılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bakanlığın Geleceğe Miras Projesi’nin 1’inci yılı kapsamında yeniden turizme kazandırılan Antik Side Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ersoy, ''Bakanlık olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 224 kazı alanını Geleceğe Miras Projesi kapsamına aldık'' dedi.
Türkiye’nin portakaldaki markası haline gelen Finike Portakalı’nda hasat zamanı başladı. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Finike Portakalı için AB Coğrafi İşareti Tescili çalışmasını başlattık” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın İbradı ilçesindeki Ormana köyünün, “en iyi turizm köyü” seçilmesinin Türkiye'yi gururlandırdığını belirterek, “Tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ile Ormana'nın sürdürülebilir turizm ve kırsal kalkınmaya yaptığı katkı uluslararası düzeyde tescillenmiş oldu.” ifadesini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ayakta duran insanları andırması nedeniyle "Adam Kayalar" adı verilen bölge, özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa yürüyüşçüleri ve turistlerin uğrak noktaları arasına girdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin arkeolojik mirasını geleceğe taşıyacak Geleceğe Miras projesiyle önemli bir döneme imza atıyor. Proje, son 60 yılda arkeoloji alanında elde edilen başarıları yalnızca 4 yılda tekrarlamayı hedefliyor ve Türk arkeolojisinde “Altın Çağ” olarak adlandırılan bir süreci başlatıyor.
Antalya'da yaşayan Mustafa Kasapkara (60), baba mesleği olan kalaycılığı 53 senedir yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ''Antalya Kültür Yolu Festivali'' sona erdi.
Syedra Antik Kenti'nde 1994-2022 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları, araştırmalar, buluntular ve Syedra mimarisinin detaylarının yer aldığı Alanya ve bölge arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak “Syedra 1-İsmail Karamut'a Armağan Kitabı”nın lansmanı gerçekleştirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz