AB'den Ukrayna'ya 3,5 milyar euro destek hazırlığı
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna'ya yaklaşık 3,5 milyar euro mali destek gönderilmesini onayladı.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna'ya yaklaşık 3,5 milyar euro mali destek gönderilmesini onayladı.
AB Konseyi, Ukrayna'ya 2027 yılına kadar 50 milyar euroluk mali destek sağlanması planı kapsamında üçüncü düzenli ödeme kararının üye ülkeler tarafından kabul edildiğini açıkladı.
Açıklamada, Ukrayna'nın yaklaşık 3,5 milyar euroluk fonu
almak için gerekli koşulları ve reformları yerine getirdiği ifade edildi.
AB'nin Ukrayna'nın makro-finansal istikrarını, ekonomik
toparlanmasını ve yeniden inşasını destekleyeceğine işaret edilen açıklamada,
üçüncü ödemeyle birlikte ülkenin bir yıl önce yürürlüğe giren Ukrayna Fonu
kapsamında yaklaşık 20 milyar euro almış olacağı kaydedildi.
Açıklamada, Ukrayna Fonu ile ülkeye 2024-2027 dönemi için
hibe ve kredilerden oluşan 50 milyar euroluk istikrarlı finansman sağlanacağı
anımsatıldı.
AA
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılıkla mücadele vatandaşları bilgilendirdi.
Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yapımına devam edilen dereleri taşkın kontrolü 1. Kısım inşaatını, Akyar Mahallesi süt deresi ve yan kolları tersip bentleri inşaatında incelemelerde bulundu.
Ankara'nın Sincan ilçesinde 14 yıl önce kaybolan Melike Toyguncu'nun ailesi, kızlarının bulunmasını istiyor. Acılı anne Fatma Toyguncu, kızlarının ölü ya da diri bulunmasını istediğini belirterek, “Ben yavrumun 'anne' demesini özledim. Benim evimin kolonuydu. Benim evimin kolonları Melike'mden sonra çöktü. Biz hayat yaşamadık, biz bittik” şeklinde konuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi 18 Mart Salı günü itibarıyla soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği konusunda uyardı. Balkanlar üzerinden gelen bu soğuk hava dalgası, hava sıcaklıklarını 10 ila 15 derece arasında düşürecek.
Doğru Yol Partisi’nden Antalya’da uzun yıllar siyaset sahnesinde bulunan, Büyükşehir Belediyesinde de başkan vekilliği görevini yürütmüş olan Hüseyin Şanlı yaşamını yitirdi.
LÖSEV, Ramazan ayında Türkiye genelinde düzenlediği ‘İyilikler Çarşısı’ etkinliğini Antalya'da Cam Piramit'te açtı. Kanser gibi hastalıklarla mücadele eden ailelere biraz olsun nefes aldırmak amacıyla düzenlenen bu özel çarşıda etiket ve fiyat bulunmazken, ihtiyaç sahipleri temel gıda, giysi ve hijyen ürünlerini ücretsiz olarak temin etti. Etkinlik, bağışçılara da dayanışma ruhuyla katkı yapma imkanı sundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Şehzade Korkut Camii’nin hem bahçesinde hem binada bulunan 1300'den fazla taş çıkarılarak kataloglandı, numaralandırıldı. Yabancı turistlerin de çok ilgisini çeken çok nadide bir eseri tekrar kazandırmış olduk" dedi.
Antalya Esnaf ve Odaları Birliği (AESOB) tarafından Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak ve esnaf camiasının dayanışmasını pekiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi Alanya, Gazipaşa, Finike, Demre, Kumluca, Kaş ve Elmalı, Manavgat, Serik, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerine yönelik geleneksel iftar programı düzenledi.
Antalya'da nesli tehdit altındaki Akdeniz fokunun vatoz balığını avladığı anlar bir sosyal medya fenomeni tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, fokların en önemli besinleri arasında ahtapotlar ve vatozların yer aldığını kaydetti.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) de genel kurul ilanlarının Birliğe ait internet sitesinden yayımlanmasını öngören kanun değişikliği teklifini Meclis’e getirdi. Teklif Meclis’ten geçerse Türk basını oda, birlik ve kooperatiflere ait tüm ilanları kaybedecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz