ZURNANIN “ZIRT” DEDİĞİ GÜN O GÜN İŞTE BUGÜN!

Nereden çıktı bu ZURNA melesi diyenleriniz olabilir. Patronlar için hakikaten zurnanın ZIRT dediği bir güne geldik. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) seçimin son raundu var! Gelin isterseniz önce şu ZURNA meselesine bir göz atalım. Neymiş bu ZIRT dediği an ve ZIRT deliği? Öyle ZURNA deyip geçmeyin. ZIRT dediği ahenk bozuluyormuş.

Zurnada aradaki seslere benzer sesleri çıkarmak için ÜST DELİKLERİN altında tek BİR DELİK daha armış. Üstteki deliklerden ucu veya dördü ile birlikte alttaki bu deliğe de basılıp üflenirse ZIRT diye bir ses çıkartıyormuş. Meselenin özü bu anladığım kadarıyla.

Yani o ZURNA, herkesin beklediği ezgi yerine ZIRT sesi verdiğinde kimin ne yapacağını kestirmek hayli güç oluyor. Ahenk bozuluyor, herkes kafasına göre ritim tutuyor. Aslında ZURNA güzel çalarken kimin ne kadar güzel oynadığı çok önemli değil ZIRT sesi çıktığı an kimin nasıl bir tercih yaptığı, nasıl bir yön seçip davrandığıdır.

Bir de bu ZIRT meselesinin kullanıldığı başka bir şekli var. Olayların tahammül sınırlarını aştığı nokta için söyleniyor. Hangi açıdan bakarsanız bakın bir ahengi anlatıyor aslında. İşte bugün ATSO için önemli, önemli olduğu kadar ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ GÜN.

Çünkü tartışmalı geçen seçimin ilk raundundan sonra bugün son raunt yapılacak. Bir başka deyişle PATRONLAR yeni dönem için BAŞKAN seçecek. Bu nedenle bugün Antalya iş dünyası 117 meclis üyesinin vereceği karara bakacak.

Benim görüşüme göre fevkalade kötü yönetilen bir seçim dönemini sanırım ATSO ilk defa yaşıyor. Geçmiş seçimlere baktığımız zaman böylesine sıkıntılı seçimler yok. Daha iki gün öncesine kadar SEÇİM TOTO’ya dönüşen ATSO seçiminde BORSA misali tablo dakika dakika, gün gün değişti. İlk günkü AFAKİ RAKAMLAR ortada yok, gerçekler var.

Son açıklanan rakamlara göre ki bugün tarafını belli eden olmaz ise KIRIMIZI 57, MAVİ 53 meclis üyeliği kazandı. 7 meclis üyesi halen tarafsız. İşte ZURNA burada ZIRT diyor. Dün akşam saatlerine kadar transfer çalışması devam etti. Hatta bugün salona girene kadar bu iş devam edecek. O sihirli KOLTUK için perde arkasında ne pazarlıklar vardı bir bilseniz!

Koca koca patronlar hepsi. Ellerini bir oynatsalar Antalya ekonomisini ters düz edecek isimler aslında ama KOLTUK HIRSI nedeniyle her türlü ETİK DEĞERLERİ bir kenara bıraktılar. Tercih onların. Lakin unutulmamalı ki o SİHİRLİ KOLTUĞA kimin oturacağı değil, O KULTUK sayesinde iş dünyasına kimin VİZYON katacağı çalışmalar yapacağıdır.

Yoksa seçimi o kazanmış şu kazanmış çok mesele değil. Bu seçimdir, tercihtir. Biri seçilir gelir o KOLTUĞA oturur olur biter. Önemli olan onurlu bir şekilde bu ZURNA ZIRT dese bile istikametler değişmemeli AHENK bozulmamalıdır. Sonuç ne olursa olsun kazanan ANTALYA olsun.

NE UMDUK NE BULDUK?

Bundan tam 4 yıl önce 21 Şubat 2h018’de Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li TURGAY GENÇ tarafından ‘KIRKGÖZ DOĞAL YAŞAM VADİSİ PROJESİ’ açıklanmıştı. Önceki gün ise CUMHURBAŞKANLIĞI kararı ile, KIRKGÖZ SU KAYNAKLARI DOĞAL SİT ALANI, ‘KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN’ ilan edilip tescillendi.

O bölgede yapılacak işler HAYLİ ZORLAŞTI anlayacağımız. Bir ÇİVİ çakmak bile neredeyse İMKANSIZ hale geldi. Oysaki 4 yıl önce Kırkgöz Doğal Yaşam Vadisi Projesi için 17 farklı kurum ile Çevre Koruma ve Toprak Koruma Kurulları'ndan ayrı ayrı olumlu görüş alınmıştı. Hatta, 15 Ocak 2018’de de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planlarını onaylamıştı! Askı sürecinin ardından Kırkgöz Gölü'nü koruyacak 500 bin metrekarelik dev projeye start verilecekti.

Antalya'nın içme suyu deposu KIRKGÖZ GÖLÜ çevresine uygulanacak rekreasyon projesi ile bölge cazibe merkezi haline getirilecekti. Projede; doğayla uyumlu ahşap yürüyüş yolları, kuş gözlem kuleleri, bisiklet yolları, oturma alanları, seyir terasları, kafeterya, bitki müzesi, meydan, piknik alanı, çocuk oyun alanı falan yer alacaktı. CEK CAK!

Sonuçta bir ARPA BOYU yol alamadı GENÇ ve ekibi. ‘CEP DELİK CEPKEN DELİK’ misali belediyede kasa TAM TAKIR kuru bakır, YOLSUZLUKLAR almış başını gidiyor. Hal böyle olunca ortada ne proje var ama uygulayan yok. Şimdi kalkmış o canım projeyi çöpe atan Başkan Genç, Cumhurbaşkanlığı’nın koruma kararını sevinçle paylaşıyor.

Şimdi insan şöyle bir maziye bakıp düşünmez mi, “Yahu ben ne vaat ettim neyin haberini ilçe halkımla paylaşıyorum” diye. Bundan sonra o bölgede o projeyi yapmak hayal olur artık. Hani sen ne demiştin, “Yalnızca ilçemizin değil Antalya'nın da en büyük ve en güzel rekreasyon alanı olacak. Kırkgöz Gölü'nde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye.

Hakikaten Kırkgöz’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olmayacak, her şey hayalde kalacak. Sırf BECERİKSİZLİĞİNİZ yüzünden.