Zulme karşı ortak tepki

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirildi. Mart ayı olağan meclis toplantısında İsrail’in Bat Yam şehri ile olan kardeşlik protokolü ile alakalı madde, oy birliği ile bir sonraki meclisin gündeminden öne çekilerek iptal edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde yapılan son meclis toplantısı, toplantıya katılmayan meclis üyelerinin mazeretli sayılmasına ilişkin oylama ile başladı. Son devam meclisi çoğunluk sağlanamadığı için yapılamamıştı. Son mecliste ise İlçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde olmaması dikkat çekti. 

 

SON MECLİSLERİ OLDU

Bazı belediye başkanları yeniden aday gösterilmediği için son meclisi oldu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen son meclisi olan belediye başkanları oldu. Katılımın sağlanamaması durumu nedeniyle meclis üyelerin plaket verildi.

 

İSRAİL İLE KARDEŞLİK BİTİRİLDİ

Devam meclisi gündemi olan İsrail’in Bat Yam şehri ile Antalya’nın kardeş şehir protokolünün sonlandırılması ile ilgili gündem maddesi Bağımsız meclis üyesi Mehmet Manavoğlu’nun önerisi ile öne alındı. Bu meclis toplantısında oylama ile komisyona gönderilmesi planlanan ilgili madde Manavoğlu’nun ‘Bir sonraki mecliste yeterli çoğunluk sağlanmaz ise bu madde oylanmaz. Bu vebali almak istemem. Protokolün sonlandırılması şerefine nail olmak isteriz” dedi.


İsrail’ Bat Yam Şehri ile Antalya arasındaki kardeşlik protokolünün bitirilmesi öne çekilerek oylanması meclis üyeleri tarafından olumlu karşılandı. Bu karar üzerine alınan maddenin oylanması sonucu oy birliği ile Antalya ile İsrail’in Bat Yam şehrinin kardeşlik protokolü sona erdi. Oylamayı sadece dijital olarak değil meclis üyeleri el kaldırarak ta yaptı. Oylama sonucu Böcek, “Duyarlılığınız için Türkiye’miz adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Devam meclis toplantısı 15 Mart Cuma günü saat 14.30’da yapılacak.