ZOR DA OLSA ÇOK ŞÜKÜR DİYEBİLDİK

Süper Lig’deki en kötü sezonunu geçiren temsilcimiz Alanyaspor düşme hattını yakından ilgilendiren sezonun en önemli maçlarından birisinde 3 puanı tek golle alabildi. 

Çok kısa süren saçma sapan bir Ersun Yanal döneminin ardından bana göre bize daha uygun olan Ömer Hoca ilk maçımıza çıktık. Ligin son sırasında yer alan ve büyük ihtimalle seneye 1. Lig’de izleyeceğimiz Ümreniyespor’a karşı kaybetmek demek düşme ateşini en derinde hissetmemiz demekti. Çok şükür maçın başında golü bulduk ve geriye bu sezon asla yapamadığımız savunma yapmak kaldı. Ömer Hoca beşli bir savunma hattı ile maça çıkarak takımın alışık olduğu bir düzenle sahada olmak istedi sanırım. Beşli hat nedeniyle üretim sıkıntısı çektiğimiz sezonun özeti niteliğinde ki bu maçta da yine yan toplar harici bir şey üretemedik. Nitekim ileri çıkınca gerçekten etkili olan Yusuf’un asisti ile golü bulunca üretmeye değil savunmaya gerek vardı. Savunma işini ilk yarı gayet iyi uyguladık ve rakip çok tehlikeli olamadı. Sadece üç stoperimizin arkasına atılan toplar risk yaratsa da gününde olan bir Runnarson bizi maçta tuttu. Süper Lig seviyesinde forvetleri Umut gibi sadece bir kaç oyuncusu bulunan Ümreniyespor’da bu fırsatları asla değerlendiremedi. İkinci yarı ise Ümraniye ekibi gerçekten etkili başladı. Üst üste pozisyon bulsalar da dediğim gibi kalitesi eksik bir takım ve gol atamadı. İkinci yarı teker teker değişiklikler yaparak savunmaya yaklaşan Alanyaspor son dakikalarda golü yedi ama bu kez ofsayt çizgisi bizim yüzümüzü güldürdü ve maçı kazandık. 


Daha önceki haftalarda dediğim gibi bu yıl düşmemeye ve seneye takımı komple yenilemeye kafa yormalıyız. Bu 3 puan bize adeta nefes oldu ve düşme hattından bir adım ileri kaçtık. Ciddiyeti elden bırakmadan şu ligi bitirelim başka bir isteğimiz yok. 


Çünkü galibiyet gelse de takımın bireysel olarak form durumu yerlerde. Efecan gibi hem enerjik hem de gönülden oynayan bir kaptanımız var o bile 70’e kadar zor oynadı. Elbette hedefsizlik ve sürekli teknik adam değişmesi bu duruma neden oluyor ama kalite olarak da çok sayıda oyuncumuz yetersiz. Bu yüzden takım komple değişmeli diyorum. Umarım yönetim tekrar ipleri eline alıp her zaman ki gibi doğru adımları atar.