ZOR CAMİA

Evindeki Göztepe beraberliği ve sonrasında Fenerbahçe deplasmanında alınan yenilgi sonrası tek puanda kalan Antalyaspor'da ortaya koyulan performans haklı olarak eleştiriler alıyor.

Göztepe maçının ilk yarısı dışında göze hoş gelen bir oyun ortaya koyulamayan Kırmızı-Beyazlılarda eleştiri okları ardı arkasına atılıyor. Öyle eleştiriler geliyor ki bunların arasında yöneticiler bile var.

Yönetimin başarısızlığından, Ersun Yanal'ın istifa etmesi gerektiğine kadar pek çok ses yükseltildi. Hem de ikinci hafta sonunda... Tabi ki bunda Antalyaspor'un 10 resmi maçtır galip gelememesinin de etkisi var, ancak bahsettiğimiz bu takım kadrosuna yaptığı 12 takviye ile sadece 2 maça çıktı.

Hemen hafızalarımızda taze olan son iki sezonu hatırlatmak istiyorum.

2019-2020 sezonu... Başakşehir... İlk 5 haftada topladığı puan sadece 5'ti. Sezon bittiğinde şampiyonluk kupasını kaldırdı.

2020-2021 sezonu... Beşiktaş... İlk 5 haftada topladığı puan 7'ydi ve 12. sırada yer alıyordu. Sezon bittiğinde Başakşehir gibi şampiyonluk kupasını kaldıran takım oldu.

Antalyaspor'dan tabi ki şampiyonluk beklemiyoruz ama ilk 2 haftada böylesine yapılan sert eleştirilerin yersiz, zamansız ve zararlı olduğunu düşünüyorum. Kırmızı-Beyazlılar mevcut yapısıyla başarılı olur ya da olmaz bu bilinmez ama art niyetli bir kesim olduğunu ve bu tartışmaları alevlendirmek için çalışma sarf ettiğini görmemek de mümkün değil.

Rize maçı elbette bir dönüm noktası olabilir ama 3. haftada yapılacak bir mücadeleyi sanki ölüm kalım maçıymış gibi görülmesi inanılmaz.

Antalyaspor, Rizespor karşısında farklı bir oyun ortaya koyacaktır. Daha ofansif ve galibiyete odaklı bir futbol anlayışıyla Antalyaspor'un sezonun ilk 3 puanını alması kuvvetle muhtemel. Ancak ters bir durumda da daha önümüzde 35 hafta kalacak. Yangın çıkarmaya çalışanlara benzin olmayın.