Zirvede Antalyaspor’u bekliyor olacağız

Akdeniz derbisinde bölgemizin iki takımı karşı karşıya geldi. Eksik futbolcularının fazlalığı ve kırmızı kart görme hastalığı devam eden Antalyaspor, liderlik için sahaya çıkan Alanyaspor’a 0-2 yenildi.

Maçla ilgili birkaç istatistik bilgi üzerinden tartışalım. Öncelikle Alanyaspor maç başına ortalama 2.28 gol atan bir takım, bu maçta da bu istatistiğini korudu. Kolay kolay gol yemeyen Alanyaspor yine kalesini gole kapatarak 8 maçta sadece 3 gol yiyerek defansının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı. İleri hatta ise yaşanan bir karambol ve Berkan’ın kişisel çabası ile atılan goller vardı. Alanyaspor’da gözler elbette ki Vagner Love ve Papiss Cisse’yi arıyor. Bir şekilde şu ana kadar bu eksiklik kapatıldı. Umarız ki Babacar ve Bareiro kendine gelir ve gol atmaya başlarlar.

Maç başında 1 gol atan Antalyaspor ise bu maçta golle buluşamadı. Ersun Yanal sanırım bu savunma sıkıntısını çözmek için önümüzdeki haftalarda Ersan ve Bahadır gibi isimleri kadroda düşünecektir. Gökdeniz gibi genç bir isim Caulker ve Tzavellas gibi fizikli iki savunma oyuncusunun önünde ezilirken, Podolski de gününde olmayınca Antalyaspor için maç içinden çıkılmaz bir hal aldı. Jahovic ve Orgill dönünce o noktadaki sorun çözülecektir. Antalyaspor’un Ersun Yanal ile çıkışa geçeceğini tahmin ediyoruz ancak çıkışa geçilecek olan maç bu maç değildi.

Antalyaspor maç boyunca 12 orta açarken bunlardan bir tanesi bile isabetli olmadı. İşte bu noktada hem forvet eksikliği hem de ceza sahası içinde çoğalamama gibi etkenler ortaya çıktı. Caulker gibi havada uçan kuşu bile yakalayan bir adama karşı bile olsa bir tane isabetli orta olurdu. O bile olmadı. Antalyaspor’un maçta çok fazla isabetsiz pas yapmaması güzel bir istatistik gibi dursa da aslında öyle değil. Zaten maç boyunca 296 pas yapmışlar. Bu Antalyaspor için sezonun en az pas yapılan maçı demek oluyor. 5 gol yenilen Başakşehir maçı, 9 kişi kalınan Gaziantep maçı veya 10 kişi ile yenildiği Fenerbahçe maçında dahi bundan çok pas yapmıştı takım. Bu kadar az pasa isabetsiz pas oranı da tabi ki düşüyor.

Alanyaspor’da tam aksine sezonun en çok pas yaptığı maçını geride bıraktı. Oyun tamamen Antalyaspor sahasına yıkılsa anlayacağız ama bu durum Ersun Yanal’ın pas yapmayın, hızlıca gole gidin tarzı bir taktikle sahaya çıktığını tahmin ettiriyor bize. Podolski golü atsa belki bu taktik tutacaktı. Bundan sonraki haftalarda pas yapmayan Antalyaspor görmeye devam ederiz sanırım.

Antalyaspor’un pastan vazgeçmesi gibi Alanyaspor’da geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçında şuttan vazgeçmişti. Bu haftada yine az şut çektiği bir maç oldu. Galatasaray’a karşı bile 22 şut çeken Alanyaspor, Trabzon maçında 9 şut çekmişti. Antalya’ya karşı da 10 şutta kaldı. Antalyaspor bir şeyler deniyor kötü gidişe son vermek istiyor ama Alanyaspor neyi deniyor anlamadım.

İki takımımızı da mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Derbi geçti gitti. Bir sonraki derbiye kadar ikisi de tüm maçlarını kazansın isteriz. Umarım sezon bittiğinde zirvede bir yerlerde yan yana oluruz.  Biz orada Antalya’yı bekliyor olacağız.