ZİNCİR MARKETLER DENETİME GİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde büyük tepki gösterdiği ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de sürekli zam yaptıkları için FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiği konusunda çağrıda bulunduğu zincir marketlerle ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında marketlerle ilgili denetimleri sıkılaştırıcaklarını bildirmişti. Erdoğan "Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine'de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığı’mız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini yapacağız. Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla beraber MHP Lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'ın sözlerine destek vererek, "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuşmuştu.

***

Cumhur İttifakı liderlerinin zincir marketler üzerine yaptığı bu tepki dolu açıklamalar sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Erdoğan ve Bahçeli’nin vatandaşın cebini düşünerek zincir marketleri hedef alan açıklamalarının ardından Ağrı Belediyesi’nce yapılan denetim sonucu 5 market mühürlendi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

***

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise "Amasya adına söylüyorum, belediye başkanlığına geldiğim günden beri malum marketlerin hiçbirine ruhsat vermedim. O kadar baskı, o kadar talep oldu, hiçbirine ruhsat vermedim" dedi.

***

Zincir marketlerle iktidar arasında yaşanan atışma devam ederken bir hamle de Burdur'un Tefenni ilçesinin MHP'li belediye başkanı Ümit Alagöz’den geldi. Belediye, ilçedeki bir zincir market şubesinin tam önüne Bahçeli'nin yukarıda yazdığım ilgili sözlerinin yer aldığı bir pano koydu.

***

Zincir marketlere karşı boykot hız kesmeden devam ederken sosyal medyadan yapılan bir takım paylaşımlarda ise zincir marketlerin adeta sinek avladığı görülüyor.

Fahiş fiyatların merkezi olan zincir marketlerden alışveriş yapmayı kesen vatandaşlar küçük esnafı hatırlayarak onlardan alışveriş yapmaya başladı.

***

Bu savaşın sonunda kim galip çıkacak bilinmezken hükümetin yaptığı bu hamle zincir marketleri oldukça kızdırmış durumda. Bazı zincir marketler yaşanan bu durum karşısında sessizliğini korurken bazılar ise hükümetin bu hamlesine sert geri dönüşler yaptı.

***

Neticeye gelecek olursak ortada olan bir gerçek var. Zincir marketler son yıllarda vatandaşın cebini düşünmeden fahiş fiyat artışları yaptı. Bunun önünün bir şekilde alınması gerekiyordu. Ve o hamle hükümetten geldi. Umarım bu savaşın sonunda kazanan vatandaş olur.