ZENGİNLİK İÇİMİZDE

Ey insanoğlu dünya ve ahirette aziz olmak mı istiyorsun? Fazilet yarışına katılacaksın, karşılık beklemeden ihtiyaç sahiplerini sevindireceksin, kalp kazanacaksın, iyi insan olacaksın.

***

Sevimsiz, itibarsız mı olmak istiyorsun? Tembel tembel gezip arzu ettiğini boynunu büküp insanlardan isteyeceksin. Kalp kırarsan, zorbalık yaparsan, çocuklara karşı huysuz olursan bunlar yeterli.

***

Dostlarını korumak ve arttırmak mı istiyorsun? Çok şeye ihtiyaç yok aslında. Doğal, gerçek ve iyi olman lazım. Gülen bir yüzün, tatlı bir dilin, fedakar bir elin olsun. En güçlü olduğun zamanda en güçsüzleri gözetmen yeterli.

***

Besmele hem dünya hem de ahiret işlerinin kapısını açan gizemli bir anahtardır. Samimiyet hem Allah’a kullukta hem de insanlara güven vermekte bir anahtardır. Bir insanda sabır ve samimiyet varsa o insan 24 ayar altın gibidir.

***

Sabır ve samimiyet olmasaydı Edison ampulü parlatamazdı. Tarık bin Ziyad gemileri yakıp İspanya’yı fethedemezdi. Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürütüp İstanbul’u alamazdı.

 

Her insanın zengin bir tarafı vardır!

Birisi minare yaparken fazla korkmaz diğer kuyu kazarken fazla korkmaz. Birisi yükseklerde uçak sürer diğeri okyanuslarda gemi yürütür. Birisi ceviz ağacının başında ceviz toplar diğeri arabanın altına yatıp aracı tamir eder.

***

Birisi kamyonla balya balya saman satar diğeri gözlüğünü takıp saat tamir eder. Birisi sabahtan akşama kadar elinde kazma kürek tüm gücünü ve enerjisini toprağa verir diğeri makası elinde mezurası boynunda kumaşlara sanatını işler.

***

Birisi yerin yüzlerce metre altında maden ocaklarında ölümle burun buruna çalışır diğeri metrelerce yukarıda binaların çatılarının üzerinde kiremitleri birbirine bağlar.

***

Birisi gece saat 4’te koyun gütmeye çıkar diğeri sabah saat 8’de analarının avutamadığı yavrulara ders anlatır, hayatı öğretir. Birisi karlı dağların zirvesinde ağaç keser diğeri sıcak fırının karşısında hamur keser.

***

Birisi işini yetiştirmek için ekran başında saatlerdir çalışmaktan gözleri kanlanmış. Diğeri gece namazları kılmaktan ayaklarına kan gitmez olmuş, ayakları şişmiş ve uyuşmuş.

HİKAYENDEN VAZGEÇME

Zengin ve güçlü yönlerinin farkında olarak azimle çalışmalı topluma faydalı olmalısın, hayata değer katmalısın. Hem iyi insan olmak için hem de hedeflerin için hikayenden vazgeçme!