ZENGİNLİK

Şu dünyada ne zenginler var. Kimisi para zengini, kimisi mal zengini, kimisi hiç okumadığı halde çene zengini, kimisi ilim zengini, kimisi sevap zengini, kimisi günah zengini, kimisi gönül zengini.

***

Ne mutlu! İlim zengini olup insanlara faydalı olanlara. Mal zengini olup hayır için dağıtanlara. Sevap zengini olup Hz Allah’ın razı olduğu kullara. Mal, para, yetenek her ne zenginliğimiz varsa zekatını vermekle yükümlüyüz.

***

İnsanlar sahip olduğu her şeyi kendi yetenek ve çabalarıyla elde ettiği yanılgısına kapılmayıp, Allah’ın bize bir misyon yüklediğini anladığı zaman zaten her şey kendiliğinden çözülüyor.

***

Senin çabaların sonucu sana bir zenginlik verilmişse bu senin aracılığınla 10 kişiyle paylaşman için verilmiştir. Kimisine 100 kişiyle paylaşacak şekilde, kimisine de 100 bin kişiyle.

***

Kazandığımız, sahip olduğumuz her şeyi istediğimiz gibi yiyip, içip, harcayamayız. Öyle bir dünya yok. Bir yaradılış amacımız olduğu gibi bize verilenlerin/bizim elde ettiklerimizin de bir amacı var.

***

Sahip olduklarımız, bizlere başkalarıyla da paylaşmamız için verilen bir misyondur. Bunu para, mal veya yetenek gibi düşünebilirsiniz. Paylaştıkça da çoğalacaktır. Zekatı verilen her şey bereketlenir.

BİR GARİP DÜNYA

Birisi faaliyette olan fabrikası için kalifiye işçi bulma derdinde, diğeri çalıştığı iş yeri zarar etmiş maaşını alabilme derdinde. Kimisi çalıştıracak işçi bulamazken, kimisi işsizlikten yakınır.

***

Birisi evleneli yıllar olmuş hasretle çocuk bekler. Diğeri yeni doğmuş çocuğu apartmandan aşağı atar, hiç de pişman olmaz. İnsanoğlunun içinde Allah korkusu ve vicdan yoksa ondan korkmak gerek.

***

Tecrübe geçmişi aydınlatır, ümit geleceğe ışık tutar. Usta kilit de yapar anahtar da. Bilgin insan sual de sorar, sorana cevap da verir. Bilgisi olmayan boş kafa, suyu olmayan kuru dere gibidir.

***

Düşünmeden konuşanlar önüne bakmadan yürüyen şuursuz insana benzerler. Sonunda ya bir kuyuya düşer ya da ağaca çarpar. Paran varsa eşin dostun etrafında pervane olur. Para bitince hepsi birden kaybolur.

***

Başladığın işe aşk derecesinde yapışırsan iki kanatlı kuş gibi olur hedefi yakalarsın. O zaman tuttuğunu koparırsın ve Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin torunu olduğunu ispat edersin.