ZEKA MESELESİ!

2016 yılı itibarıyla sıkça kullanır hale gelmiştik zeka ve beka kelimelerini…

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra başlayan süreçte MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından sık sık kullanılan “beka meselesi” kimileri tarafından alaysı bir şekilde değerlendirilmişti.

***

Hatta “Ne beka meselesi arkadaş zeka meselesi zeka” diyecek kadar ileri gidenler dahi olmuştu. Şimdi geldiğimiz süreçte peki kimin zeka meselesi varmış diye sorsak tam da yeri değil mi?

Cevabını alamayacağımız soruları sorsak ta değişen bir şey olmaz. Çünkü o kadar basıyor kafalar daha ilerisi yok.

***

Günü birlik iktidar kurup iktidar olandan ne beklenebilir ki? Çeke çeke sünger haline gelen kafalar yüzünden beş metreyi bırakın bir metre bile önünü göremeyenlerden beş yıl, on yıl sonrasının öngörüsünü beklemek herhalde kendimize yapabileceğimiz en büyük ihanet olsa gerek.

Yaşadığı dünyayı bir kenara bırakın kendi coğrafyasından haberi olmayan aklı evvellerin şimdilerde etrafımızda yaşananlarla alakalı hiç cümlesini duydunuz mu?

***

Duyamazsınız çünkü; “Mahalle yanarken aşufte saçlarını tararmış”  Onların derdi etrafımızda ve dünyada neler olup bittiği değil, her gün büyüyen, değişen ve gelişen Türkiye’nin önüne nasıl takoz olabiliriz?

Onların sahipleri de zamanında çok denediler beceremediler şimdi bunlarda beceremeyecek. Çünkü Türk Milleti kararlı ve azimli duruş ve yürüyüşünden asla taviz vermeyecek.

***

Ancak; sadece böyle demekte yetmez tabi ki. Aynı zamanda uyanık olmak ta lazım bakınız Suriye’ye, bakınız Irak’a hatta Ukrayna ve Rusya’ya… O bölgelerle tüm çevremizi kuşatmaya çalışan o malum zihniyet şimdilerde yeni cephe açma derdine düştü.

Bugün Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan durumun en büyük sorumlusu ABD’dir. Azerbaycan’ın haklı davasında Rusya’nın tarafsız olarak yaptığı açıklama ABD’yi harekete geçirmiş ve kukla devlet Ermenilerle ortak tatbikat yapıyor.

***

Amaç tatbikat mı yoksa yıllarca Rusya tarafından kapalı kutu gibi sağlam tutulan bölgeye sızarak yeni üsler kurmak mı?

***

Düşünün ülkemizin doğusunda ve güneyinde Irak, İran, Suriye, Batı’da Yunanistan şimdilerde Kafkas bölgesinde yeni bir cephe… İçimizde olan mandacıları saymıyorum bile.

SON SÖZ

O halde sormak lazım beka meselesi mi var zeka meselesi mi? Sizinkini bilemiyorum ama bizim ülke olarak beka meselemiz olduğu gün gibi aşikar