ZEHİR OLMASIN

Seçimlerden sonra yeni kabinenin ilk toplantısında alınan kararlardan birisi olan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması bugün itibarı ile başlıyor.

Özellikle kamu çalışanları tam dokuz gün boyunca mesai yapmayacak ve doyasıya tatilin keyfini çıkaracaklar.

***

Pek tabiî ki özel sektörde de belirli alanlar haricinde diğerleri de aynı şekilde izinli olacaklar. Çalışanlarımız ki başta bizim meslektaşlarımız herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum. Tabi ki sadece bizim meslektaşlarımız değil çalışanlar…

Mesela güvenlik güçlerimiz…

Üstelik normal zamanlardaki çalışmalarına ek olarak fazla mesai yapacaklar ve vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve rahat bir bayram tatili dönemi geçirebilmeleri için çalışacaklar.

Hatta bazıları sevdiklerini, ailelerini bayramda ziyaret bile edemeyecek. Çünkü o fırsatı bulamayacaklar yaşanacak yoğunluktan dolayı.

***

İşte vatandaş olarak bizim burada yapmamız gereken özellikle yolculuklarımız esnasında kurallara uyarak güvenlik güçlerimizin işini kolaylaştırmak olmalı.

Kesinlikle uykusuz bir şekilde araç kullanmayalım, araç kullanırken telefon, tablet vb. gibi şeylerle dikkatimizi dağıtmayalım, emniyet kemerimizi mutlaka takalım.

***

“Sürat felakettir” sözünü de dikkate alarak nasıl olsa kaymak gibi yollar yapıldı, ayağımızı gaz pedalına basabildiğimiz kadar basalım düşüncesinden uzak duralım.

Evet; yollarımız güzel olabilir, bayram dolayısı ile köprü, otoyol vesaire geçişler ücretsiz olabilir ama sadece bizi değil sevdiklerimizi de hüzne boğacak davranışlar konusunda oldukça dikkatli olalım.

***

Varsın olsun ‘geç geldi’ desinler ama asla ve asla gelmedi, gelemedi demesinler.

Dünya gözüyle belki sevdiklerimize ayırdığımız zaman kısıtlı olabilir, onu iyi değerlendirmek için bir an önce kavuşalım diye hız yapmak Allah korusun sevdiklerimize tabutta gitmemizi sağlayabilir.

O yüzden bayram sevincini hüzne dönüştürmemek, dokuz günlük tatil sevincini hazin başlangıç veya hazin sonla bitirmemek adına lütfen hepimiz kurallara uyalım uymayanları da uyaralım.

***

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da köprü, otoyol geçişleri ile ulaşımdaki birçok alanda ücretsiz seyahat edilmesini sağlayan, bu konuda emeği geçen her kim var ise bir kez daha bu vesileyle kutlamak istiyorum.