ZEHİR EVLERE YIKIM ENGELİ

Şarampol Caddesi’nde Muratpaşa Belediyesi tarafından yıkımı başlatılan ancak yarım bırakılan metruk bina iddialara göre uyuşturucu ve fuhuş yuvası oldu. Çevre esnafı, binanın biran önce yıkılması gerektiğini ancak harabeye dönen binanın yıkılmasını istemeyen bir iş yeri sahibinin CHP’li belediyelerde tanıdıkları olduğunu belirterek, yıkıma engel olduğunu söyledi.

Şarampol Caddesi’nde, Şarampol Cami yanında bulunan metruk bina bilinmezlik sarmalına dönüştü. Daha önce belediye tarafından alınan karar ile yıkımı başlatılan ancak çalışmalara ara verilen bina kentin göbeğinde adeta kaderine terk edildi. İddialara göre çevre esnafının biran önce yıkılmasını istediği metruk yapı, fare ve böceklerin yanı sıra uyuşturucu madde kullananların ve fuhuş yapanların yuvası oldu. Esnaf, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak Muratpaşa Belediyesi’nin ilgilendiği metruk yapının yıkılmasını aynı ada parsel üzerinde kıyafet dükkanı olan bir esnafın engellediğini ileri sürdü.

NEDEN YIKILMIYOR?

Daha önce kahvehane olan ve bir kişinin kendisini asarak intihar etmesinin ardından kapanan dükkanın daha sonra başka işletmelere devredildiğini belirten çevre esnafı, o işletmelerinde yıkım kararı nedeniyle kapattırıldığını dile getirdi. İşletmelerin boşaltıldıktan sonra belediye ekipleri tarafından yıkıma başlandığını ancak sonrasında yıkımın durdurulduğunu söyleyen esnafların iddiasına göre metruk yapı ile aynı ada parsel üzerinde işyeri sahibi olan bir esnaf söz konusu bina ile birlikte kendi iş yerinin de yıkılması gerektiğinden dolayı CHP’li belediyelerde tanıdıklarının olduğunu belirterek, yıkıma engel oluyor.

“ADALET BU MU?”

Çevre esnaflarından olan İbrahim Halil Erarkadaş, metruk yapının bulunduğu bölgenin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu yıkım işleriyle ise Muratpaşa Belediyesi’nin ilgilendiğini söyledi. Yıkım nedeniyle kış ortasında insanları dükkanlarından çıkarttıklarını ancak yıkımı durdurduklarını aktaran Erarkadaş, “Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler ama baştaki dükkan sahibinin sanırım CHP’den tanıdıkları varmış. O yüzden yıkımı engelledi. O zaman bu adamların dükkanını niye yıktılar? Burada 5 tane dükkan vardı. Ekmeklerini çıkarıyorlardı. Kış günü dükkanları gitti. ‘Encümenlikte tanıdıklarım var, kimse burayı yıktıramaz’ diyor. Neden diğerlerinin dükkanı yıkıldı o zaman? Yazık değil mi insanlara. Kendisinin suyu, elektriği kesiliyor 2 gün sonra açtırıyor. Adalet bu mudur?” diye konuştu.

“FUHUŞ VE UYUŞTURUCU PARTİLERİ YAPILIYOR”

Söz konusu harabe binayı uyuşturucu madde kullananların mesken edindiğini aktaran İbrahim Halil Erarkadaş, “Akşamları burada fuhuş, uyuşturucu partileri yapıyorlar. Hırsızlık yapanlar, uyuşturucu madde satanlar akşamları gelip burada kalıyor. İçeride battaniye, yatak var. Balici yuvası olmuş burası. Ellerinde bıçaklarla burada duruyorlar. Kimse bir şey diyemiyor. İnsanlar korkudan yoldan geçemiyor. Turistler kaçıyor. Bu binanın etrafında cami ve yurt var. Bunların ortasında böyle bir harabe kaldı. Şehrin göbeğine bu manzara yakışmıyor” dedi.

“TUVALETTE FARELER GEZİYOR”

Çevredeki diğer esnaflar da yaklaşık 2 ay önce belediyeden ekiplerin yıkım için geldiğini ancak çalışmaların yarım bırakıldığını belirterek, içerisinin fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline döndüğünü kaydetti. Ayrıca esnaflar Şarampol Cami’ye ait olan ancak yol yapımı nedeniyle cami dışında kalan tuvaletin harabe binayla bitişik olmasından dolayı pislik içinde olduğu belirtti. Öte yandan CHP’li belediyelerde tanıdığı olduğu ve bu şekilde yıkımı engellediği iddia edilen işyeri sahibi, metruk yapının önümüzdeki hafta yıkılacağını onun dışında bir ilgisi ve bilgisi olmadığını dile getirdi.

FATMA ARSLAN