Zayıflatan sihirli kürler

Eminim siz de sosyal medyada 1 haftada 5 kilo verdiren; 1 gecede 2 beden incelmenizi sağlayan o mucizevi tariflere denk gelmişsinizdir. Eğer akşam o karışımı tüketiyorsak; bütün gün ne yediğimizin hiçbir önemi kalmaksızın istediğimiz kiloya kolayca ulaşabileceğimizi söylerler.

***
Bu karışımlarda çoğunlukla: Yoğurdun ya da sodanın içerisine pul biber, zerdeçal, keten tohumu gibi tozlar ve baharatlar karıştırmamızı ve her akşam yatmadan bu karışımı tüketirsek istediğimiz bedene hızla ulaşacağımızı söylerler. 
***
Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Mantık ve bilim dışı bir vaat değil mi sizce de bu? Sadece mantık yürüterek bile bu tarifleri veren insanlar tarafından dikkat çekmek amacı ile bize sunduğunu anlayabiliriz.


***
Maalesef çevremde bu tür karışımlara inanan insanlarla karşılaşıyorum. Biliyorum hayat çok hızlı ve yoğun bir şekilde ilerlerken beslenmemizi düzenlemektense bir kase daha yoğurt yiyerek zayıflayabilecek olma ihtimaline tutunmak çok daha cazip geliyor. 
Ama üzülerek söylemeliyim ki bu hiçbir işe yaramayacak bir yöntem. Mucizevi kürlerden medet ummaktansa sağlıkla ve doyarak kalıcı ve gerçekçi çözümler elde etmeyi hedeflemeliyiz. 
***
Bilimsel hiçbir yanı olmayan yaklaşımlar ile bizlerin sağlığı ile oynamaktan vazgeçiremedik insanları maalesef. Bu nedenle kendi sağlığımızı yine kendimiz korumak zorundayız. Dış etkenlere takılı kalıp sağlığımızdan olmamalıyız.
***
Bu tür, ‘kolay(!)’ yollara inanmak istememizde belki de bizi en çok etkileyen durumlardan biri de sosyal medyada gördüğümüz insanları kendimizle kıyaslamamız. Bu kıyaslama bizi zihnen yorduğuyla kalmıyor; olabildiğince hızlı bir şekilde onlara dönüşme çabasıyla yaptığımız şeyler de bedenimizi yoruyor. 
***
Dengeli ve düzenli beslenme ile sağlığınız gün be gün iyiye giderken; aynada kendinize baktığınızda çok daha mutlu olacaksınız. Zayıf olmak sağlıklı olmak anlamına gelmiyor tabii ki. Şu anki kilonuzla kendinizi mutlu hissediyorsanız ve sağlığınızın yerinde olduğunu biliyorsak her şey yolunda demektir. Herkes için ideal vücut ağırlığı 50 kg olmak zorunda değil. 
***
Bu şekilde gerçekçi olmayan hedefler için; gerçekçi olmayan yaklaşım ve ‘sözde’ tedavi yöntemlerinden lütfen uzak duralım. Çünkü dünya üzerinde hiçbir bilimsel çalışmada ya da gündelik hayatta beslenme düzenini sağlamadan hiç kimse, bir takım kürler ya da çaylar ile sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo veremedi. 
***
Beslenmenizi nasıl düzenleyeceğiniz konusunda emin değilseniz; bilimi takip eden ve insan sağlığını tehlikeye atmaktan korkan uzmanlardan destek alın lütfen. 
SON SÖZ
Bedeninizi ve zihninizi yormadan, kendinizi severek ilerlemeyi unutmayın.