ZAMMI GEÇTİK MAAŞ DA YOK

AÜ Hastanesi’nde yıllardır yapılmayan toplu sözleşme sağlıkçıları isyan ettirdi. Zam alamadıkları gibi maaşlarını da zamanında alamayan sağlıkçılar, eylem yaptı. DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Antalya Bölge Başkanı Erol Şahin, seslerini duyurmak için yaptıkları eylem sonunda ise üniversite yönetimi tarafından mobbinge maruz kaldıklarını ileri sürdü.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden koronavirüsle mücadele kapsamında zor günler geçiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları isyan bayrağını çekti. Güvenlik, sekreter, temizlik ve destek hizmetleri, teknik ekip olarak görev yapan sağlık personelleri geçtiğimiz gün 3 yıldır maaşlarına zam alamadıklarını ayrıca maaşlarını da gününde alamadıklarını belirterek AÜ Hastanesi idaresine tepki gösterdi. Üniversite yetkilileri tarafından ciddiye alınmadıklarını ve muhatap bulamadıklarını söyleyen DİSK Dev Sağlık-İş Antalya Bölge Başkanı Erol Şahin, yaptıkları eylem sonrasında mobbinge uğradıklarını iddia etti. 

“BUNU HAK ETMİYORUZ”

AÜ Hastanesi yönetimine seslerini duyurmaya çalışan sağlık emekçileri adına konuşan Başkan Şahin,  “Biz bu hastaneye ömrümüzü verdik. Çalışarak hakkımızı alamadığımız gibi hem sağlığımızı, hem de paramızı kaybettik. 3 yıldır aynı parayı alıyoruz. Türkiye’de sözleşme yapmayan tek hastaneyiz, bunu hak etmiyoruz. 10 aydır bitmeyen bir toplu sözleşme süreci yürütülüyor. 2019 yılından bu yana yapılması gereken toplu sözleşme vardı.  Hak iş ve Türk iş sendikasının arasındaki bir mahkemeden dolayı yapılmadı.  Akıbeti konusunda da bilgi alamıyoruz. Kurum içerisinde bu süreçte pandemi patlak verdi. Böyle bir süreçte hastanede eleman eksikliğinden kaynaklı sıkıntılar da yaşıyoruz. Maaşlarımız ödenmiyor. Bu ay yine normal şartlarda ayın 1’i ile 5’i arasında yatması gereken maaşlar yatmadı. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İzinler iptal oluyor, maaşlar gecikiyor ancak hiçbir konuda bilgi alamıyoruz” dedi.

İCRAAT BEKLENİYOR 

Bu zamana kadar ciddiye alınmadıklarını ve sorunlarını iletecek bir muhatap bulamadıklarını kaydeden Başkan Şahin, “En azından yaptığımız eylemlerle uzun bir aradan sonra sağlık işçisi olduğumuz gerçeği kabul edildi. Bu zamana kadar muhatap bulamadık. Eylemin ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile görüşme yapabildik. Gerekli işlemlerin yapılacağını ve maaşlardaki gecikmelerin de bir şekilde giderileceğini söyledi. Bu saatten sonra ne olacak bilmiyoruz. Görüşmemizde mağduriyet veya maaşların ödenmesi konusunda net bir tarih verilmedi. Hepsi belirsiz. Bu konuyla ilgili DİSK ve Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüştük. Kendisi de rektör ile görüşecek. Çözülmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.

“MOBBİNGE UĞRADIM”

Haklarını savunan sağlık personelinin işten çıkarılma ile ilgili tehdit aldığını söyleyen Başkan Şahin, son olarak da hastane yönetimi tarafından mobbinge uğradığını dile getirdi. Yaptıkları basın açıklamasının ardından 8 yıldır çalıştığı bölümden alındığını kaydeden Şahin, “Eylemi yaptığımız günün ertesinde 8 yıldır çalıştığım radyoloji bölümünden alınıp, mobbing uygulanarak pandemi yoğun bakımı bölümüne verildim. Bu bir tesadüf olamaz. Biz bu hastanenin 15-20 yıllık çalışanlarıyız.  Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bir söz verildi. Bu söze güvenmek zorundayız. Ancak çözülmediği takdirde eylemlerimize devam ederiz” ifadelerine yer verildi.