ZAMANI GELDİ

Transfer sezonunun açılmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçti.

Antalyaspor gelecek planlamasının paralelinde genç isimlere yöneldi. Takımı gençleştirme ve yatırım anlamında son yılların planlamasına uygun hareket eden Aziz Çetin yönetimindeki Antalyaspor için artık asıl transferlerin vakti geldi.

Bugüne kadar yapılan 5 transferden sadece Floranus'u, Kudriashov ile yolların ayrılması halinde ilk 11'e direkt yazabiliriz. Burada Güray Vural'ın imza atması halinde Hollandalı oyuncu da ikinci planda kalacaktır. Onun dışındakilerde bir Gökdeniz Bayrakdar patlaması yaşanmalı ki formayı kapsın.

Transfer sezonunun tamamlanması için daha uzun bir süre var, bu anlamda aceleci davranıp hata da yapmamak lazım. Fakat ikinci etap kampı başlayana kadar da artık işlerin bitmesi takımın faydasına olacak.

Fısıltı gazetesinde sık sık yazılan bir dedikodu; Antalyaspor'un dünya yıldızı bir forvet getireceği... Şunu açıkça söyleyebilirim ki şu an için böyle bir isim yok. Olmaz demiyorum, ancak şu an yok.

Şehrin diğer takımı Alanyaspor'da da ciddi bir çalışma var. Pek çok futbolcusunu kaybeden Turuncu-Yeşilliler, takviye için ciddi isimlerle temas kuruyor. Kale hariç her bölgeye transfer gereken Alanyaspor'da maddi anlamda rahatlığın olması da ellerinden en büyük koz.

Maddiyattan bahsetmişken, yıllardır yapılan yanlış bir kıyasa da temas etmek lazım. Her zaman dile getirilen bir söz: Alanyaspor bunca iyi transferi yaparken, Antalyaspor neden başaramıyor?

Bunları birkaç örnek ile anlatayım. Bugün Alanyaspor'un peşinde olduğu Jean Mota ve Raul Silva için 1'er milyon Euro, Cristian Borja için 3 milyon Euro bonservis bedelleri telafuz ediliyor. Bunlarda maaşlar da dahil değil. Antalyaspor'un ise tüm yapabileceği harcama belki de 1 milyon Euro... Risk alabilecek paran yok. Aradaki temel fark budur.

Burada Alanyaspor'un transfer başarısını da küçümsememek lazım. Çok para harcamak her zaman iş yapılacağı anlamı taşımaz. Ancak Antalyaspor'un hareket alanının ne kadar dar olduğunun farkına varılması lazım.