ZAM HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ: SİMİT, POĞAÇA VE AÇMA FİYATLARI YÜKSELDİ!

Antalya'da simit, poğaça ve açma fiyatlarına artan girdi maliyetleri nedeniyle zam geldi. 1 Ağustos itibarıyla simit 5 lira, poğaça 6 lira ve açma 7 liraya yükseldi.

Özge TOPTAŞ, Sadık Çetin SADAK

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasınca (ATSO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında ekmek ve diğer unlu mamul ürünleriyle ilgili, artan girdi maliyetleri gerekçesiyle alınan zam kararı uygulanmaya başladı.  Alınan kararla düzenlenen yeni fiyat tarifesine göre, simit 5 lira, poğaça 6 lira ve açma 7 liradan satış sunuluyor.

“ZAMMI GEREKLİ GÖRDÜK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan fırıncı Ümit Karaöz, son dönemde artan girdi maliyetleri nedeniyle zammın büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Karaöz, “Üretim maliyetlerinde yaşadığımız sorunlar zam kararı alınmasına neden oldu. Elektrik, su, kira ve son günlerde gündem olan un fiyatlar nedeniyle bu zammı gerekli gördük. Simit 4 liradan 5 liraya, poğaça 5 liradan 6 liraya, ve açma grubu ise 6 liradan 7 liraya yükseldi” diye konuştu.

“EKMEĞE DE ZAM BEKLİYORUZ”

Fırıncılar olarak zamlardan memnun olduklarını ifade eden Karaöz, “Bizler için fiyatlar şu an iyi ancak kullandığımız ürünlere sürekli zam geliyor. Ürünleri her defasında farklı fiyattan alıyoruz. Böyle giderse yeniden bir artış olabilir. Gelirlerin giderleri karşılamaması nedeniyle ekmek fiyatlarına da zam bekliyoruz” dedi.

“AYDA 300 LİRA KAHVALTIYA GİDECEK”

Tüketici Hüseyin Çuhacıoğlu da, alınan zam kararından memnun olmadığını söyledi. Çuhacıoğlu, “Öğrenciler, çalışanlar her sabah ekmek, simit ve poğaça ile kahvaltı yapıyorlar. Sabah bir simit yense ve bir çay içilse 10 lira ödeme yapılıyor. Ayda 300 lira kahvaltıya gidecek. Zamlar yüzünde insanlar artık bir simit bile yiyemeyecek” ifadelerini kullandı. 

“SİMİT EKMEKTEN PAHALI OLUR MU?”

Ekrem Güç ise yapılan zamların tüketicilere olduğundan daha yüksek fiyatlarda yansıdığını dile getirdi. Güç, “Bu ürünlere zam geliyor ama satışlar zamların da üstünde oluyor. Kimse takip etmediği için satıcılar zammın daha da üstünde satış yapılıyor. Simide 2 lira zam geliyor, 3 katına satılıyor. Üreten kazanamıyor. Şu an fiyatlar çok yüksek. Simit yapılan zamla ekmek fiyatını geçti. Bir ekmekle karın doyuyor ama simitle doymuyor. Simit ekmekten pahalı olur mu?” değerlendirmesinde bulundu.