Zafer gecesi olsun

Sezonun ilk galibiyetini Ümraniyespor deplasmanında alan Antalyaspor, taraftarı önünde de ilk zaferine imza atmak için sahaya çıkıyor. Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor’un ağırlanacağı mücadelenin başlama saati 21.45 olacak.

Sezonu evinde Galatasaray yenilgisiyle açan, ilk galibiyetini de Ümraniyespor deplasmanında alan Antalyaspor, taraftarı önünde ilk zaferini yaşamak için sahaya çıkıyor. Son şampiyon Trabzonspor’u ağırlayacak maça Antalya Stadyumu ev sahipliği yapacak ve başlama saati 21.45 olacak.

74’ÜNCÜ RANDEVU

İki takım, bugün 74’üncü randevusuna çıkacak. Bugüne kadar oynanan 73 maçta konuk ekip Trabzonspor’un ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Antalyaspor rakibi karşısında 14 kez kazanma başarısı gösterirken, 42 kez ise sahadan puansız ayrıldı. 17 mücadele ise eşitlikle tamamlandı.

GEÇEN SEZON GEÇİT VERMEDİ

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor’un ligde mağlup edemediği iki takımdan birisi Antalyaspor oldu. Başakşehir’e karşı iki maçta 1 puan alabilen Bordo-Mavililerin yenemediği diğer takım ise Antalyaspor oldu. Antalya’daki karşılaşmayı 2-1 kazanan Kırmızı-Beyazlılar, deplasmandan ise 2-2 eşitlikle döndü. Geçen sene Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleşen ekiplerden turu atlayan ise Trabzonspor oldu.

SON 11 MAÇTA TEK GALİBİYET

Geçen sezon Antalya’daki maçı kazanan Akrep, rakibine karşı son 11 maçtaki tek zaferini bu karşılaşmada aldı. Diğer 10 maçta 6 yenilgi gören Antalyaspor, 4 mücadeleden ise 1 puan çıkardı.

EKSİK YOK

Antalyaspor’da zorlu mücadele öncesi eksik isim bulunmuyor. Ümraniyespor mücadelesinde sakatlanan Haji Wright’ın oynamasında bir engel olmadığı ve Kırmızı-Beyazlıların tam kadro olarak sahaya çıkabileceği belirtildi.

TRABZON’DA 5 İSİM YOK

Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Marek Hamsik, Edin Visca, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan ve Ajax ile transfer görüşmeleri yapan Ahmetcan Kaplan kadroda yer almayacak.

Geçen sezon olay çıktı

Trabzon’da geçen sezon oynanan maça çıkan olaylar damga vurdu. Mücadele tamamlanmadan binlerce Trabzonspor taraftarının sahaya girdiği mücadelenin ardından Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin Ruud Boffin ve Sherel Floranus’un darp edildiği açıklamasını yapmıştı. Başkan Çetin ayrıca, “Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız. Hakemin soyunma odasına gidip, bekleyip, güvenliğin sağlandıktan sonra maçı tekrar başlatması lazımdı” sözlerine yer vermişti.

3. HAFTA

Stadyum:

Hakem:

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Bünyamin Balcı

Ömer Toprak

Kudriashov

Güray Vural

Fernando

Soner Aydoğdu

Ndao

Sam Larsson

Luiz Adriano

Haji Wright

 

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır

Larsen

Bartra

Vito Hugo

Eren Elmalı

Dorukhan Toköz

Siopis

Bakesetas

Abdulkadir Ömür

Trezeguet

Cornelius