Yüzyılın seçimi! Türkiye ilk kez ikinci tura gidiyor

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek için bugün saat 08.00 itibarıyla sandık başına gidecek. Sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

“Yüzyılın seçimi” olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde son viraja girildi.

2023 Seçim Sonuçları sandıkların açılıp, oy sayım işlemi başlamasıyla birlikte merakla takip edilecek. Beş yıl süreyle görev yapacak 13. cumhurbaşkanının seçimi için yaklaşık 61 milyon seçmen 191 bin 884 sandıkta oy kullanacak. 14 Mayıs’taki ilk tur kesin sonuç verilerine göre yurt içi kayıtlı seçmen sayısı 60 milyon 721 bin 745’ti. Seçmenler, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullandıkları yerde ve sandıkta oy verecek.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi.

50 BİN YENİ SEÇMEN

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener de ikinci tur seçime 18 yaşını dolduran 47 bin 523 genç seçmenin daha katılacağını açıklamıştı. Bu durumda, yaklaşık 50 bin genç seçmen yarın ilk kez oy kullanacak. Yurt içinde oy kullanan seçmen sayısı böylece 60 milyon 769 bin 268’i bulacak.

TEK PUSULA TEK ZARF

Cumhurbaşkanlığı için bu kez iki aday yarışacak. Seçmenlere bir pusula ve bir zarf verilecek. Pusulada Recep Tayyip Erdoğan birinci, Kemal Kılıçdaroğlu ikinci sırada yer alacak. 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanı seçiminde sandık görevlileri değişmeyecek. Peki yarın nasıl oy verilecek? Seçmenler oy kullanırken, nelere dikkat etmeli? Hürriyet oy verme rehberi hazırladı. İşte 2. turda yapmanız gerekenler: