ATM’DEN ÇEKTİĞİ HATALI PARAYI SATIŞA ÇIKARDI

Konyaaltı ilçesinde ikamet eden organizatör Musa Güzel, bulunduğu ilçedeki bir bankaya ait ATM’den çektiği hatalı basım 100 TL’yi, sosyal medyadan satışa sundu. Paradan elde edeceği geliri TSK’ya bağışlayacağını söyleyen Güzel, “Paradan bir kazancım olsun istemiyorum” diye konuştu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde ikamet eden organizatör Musa Güzel (29), geçtiğimiz pazartesi günü bir bankaya ait ATM’den çektiği 500 TL’nin arasındaki 100 TL dikkatini çekti. Bankamatikten çektiği 5 adet 100 TL’nin arsında gözüne farklı gelen bir paranın olduğunu ve inceledikten sonra durumun farkına vararak paranın hatalı basım olduğunu idrak ettiğini vurgulayan Güzel, “Paraya baktığım zamanda gözüme yarımmış gibi geldi. Daha sonra ise şeridinin eksik olduğunu fark etti. Daha öncede duymuştum sıfırı olmayan, 5 ila 1 rakamı olmayan paraların olduğunu. Haberlerde hep izlemiştim bu tür paraların meraklılarının olduğunu ve belli bir meblağ karşılığında satın alındıklarına denk gelmiştim” ifadelerini kullandı.  

“YENİ SERİDEN BİR PARA”

Bir bankaya ait ATM’den çektiği hatalı basım paranın E serisine ait bir para olduğunu yani son seri bir para olduğu ifade eden Güzel, paranın yeni bir para olduğunu ve çok yıpranmış bir para olmadığını belirtti. Güzel, “Türk Lirası şu anda E serisinde daha F serisi çıkarılmadı. Bu para en son çıkanlardan bir tanesi gibi. Bana göre bu para 3 ila 5 ay önce basılmışa benziyor. Herhangi bir yıpranmışlığı yok” diye konuştu.

“TEPKİLERİ ÖLÇMEK AMAÇLI SATIŞA SUNDUM”

Hatalı basım 100 TL’yi sosyal medya üzerindeki alım satım gruplarında satışa koyduğundan bahseden Musa Güzel, daha önceden bu tür paraların koleksiyoncuların radarında olduğunu duyduğunu söyledi. Hatalı basım paraların ederinin üstünde satıldığını ve bu doğrultuda kendisinin de eğer taliplisi çıkarsa satmak istediğini sözlerine ekleyen Güzel şöyle devam etti: “Hatalı basım paraların ederinin üstünde satıldığını duydum. Ben de şansımı denemek için bu hatalı basım 100 TL’yi sosyal medyaya satışa koydum. Aslında ilk amacım insanların tepkisini ölçmek olduğu için bu parayı göstermelik olarak 1 milyon lira gibi rakama satışa sundum. Tabi ki bu rakam işin tepki ölçme kısmı sadece. Bu parayı satabilir miyim sorusuna cevap aradım.”

GELİRİNİ TSK’YA BAĞIŞLAYACAK

Şu anda bu paraya gelen herhangi bir teklif olduğunda satabileceğinin altını çizen Güzel, “Bu parayı 100 bin lira gibi bir rakama satabilirim. Sattığım bu paradan elde ettiğim gelirin bir kısmını kredi borçlarımı ödemek için ayırdıktan sonra kalan miktarın tamamını ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağışlayacağım. Paradan bir kazancım olsun istemiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET ARĞILLI