YÜZ YÜZE EĞİTİM MEMNUN ETTİ

Okullarda yüz yüze eğitime dönüş için 6 Eylül'ü işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerle irtibatlı öğretmen ve personelden düzenli PCR testi isteneceğini açıklamıştı. Bu alınan karar öğrencileri ve öğretmenleri memnun etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda verilen kararları kamuoyuyla paylaşmıştı. 6 Eylül’de okulların açılmasıyla, yüz yüze eğitimde yeni bir dönem başlayacak. PCR testi okulların yanı sıra, uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde de geçerli olacak. Erdoğan aşıda gönüllülük esasına inanarak, “Salgına karşı aşılamada dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçtik. Sürekli değişen virüse karşı aşıdan başka bir korunma yöntemi de bulunmuyor” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşlara aşılarını derhal olmaları için çağrıda bulundu.

“TEDBİRLİ OLMAK GEREKİYOR”

Öte yandan, eğitimciler ve vatandaşlar ise alınan kararlardan memnun olduğunu belirtti. Öğretmen Gökhan Koca, “Bence doğru bir karar. Toplumsal olarak doğru bir izolasyon ortamı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de tedbirli olmamız gerekiyor. Bu tedbirleri de insanların inisiyatifine bırakmaktansa, hükümetin böyle bir kararı alması daha sağlıklı olmuş. En azından sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili daha şeffaf bir süreç geçirmiş olacağız. Gayet yerinde bir karar” dedi.

KAYA, EĞİTİMCİLERİ AŞIYA DAVET ETTİ

Bir diğer eğitimci Yaşar Kaya, eğitimcilerin böyle bir dönemde çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kararlardan memnun olduğunu vurgulayan Kaya, “Kararlar gerçekten çok yerinde olmuş. Çünkü eğitim süreci bir buçuk yıl aksadı. Eğitimcilerinde biraz daha farklı düşünmesi gerekiyor. Hem kendileri açışından hem de toplum açısından bir an önce aşılarını olmalarını tavsiye ediyorum. Her hafta iki tane PCR testi olmak yerine, aşı olmak çok da zor değil. Bir eğitimci olarak, bütün meslektaşlarımı aşıya davet ediyorum” diye konuştu.