YURT PROVOKASYONU

Geçen hafta yine kirli eller düğmeye bastı ve aynı anda on bir ilimizde sözde üniversite öğrencisi onlarca kişi ‘’Barınamıyoruz’’, ‘’Yurtsuzuz’’ pankartları açarak parklarda yatıp kalkmaya başladı.

Sözde protestoların eş zamanlı olarak farklı illerde başlaması benim tecrübelerime göre provokasyon olduğunun kanıtı idi. Zaten yetkililerin açıklamaları ve basında yer alan haberler beni yanıltmadı.

İstanbul’da sözde yurtsuzların bir kısmının öğrenci olmadığı, bir kısmının İstanbul’da ikamet etmediği, bazılarının yurtta kalırken kaydını sildirdiği, öğrenci olanların hepsinin de ikametinin olduğunu, içişleri bakan yardımcımız tarafından net sayılarla kamuoyuna duyuruldu.

Bu duyuruya da hiçbir kimseden itiraz gelmedi.

Keza; Kocaeli valimizde ilindeki sözde eylem yapanlar ile ilgili olarak  ‘’Eyleme katılanların hiçbirisinin yurt konusunda talebi olmadığını tespit edilmiştir’’ şeklinde açıklama yaptı ve bu açıklamaya da kimse itiraz etmedi.

Sözde yurtsuzların asıl niyeti ise; Eskişehir’de kayda girdi. Kanunsuz eylem yaptığı için, bu eyleminden men edilen bir bayan ‘’Alçak devlet’’ dedi.

İzmir’deki sözde yurtsuzların yaptıkları eylem sonrasında ise CHP’nin seçim otobüsüne binip olay yerinden ayrıldıkları, çoğunun CHP gençlik kollarına üye oldukları kamera görüntüleri ile basına yansıdı. Bu konuda da CHP’den bir itiraz gelmedi.

İçişleri bakan yardımcımızın, valimizin açıklamalarına, kamera görüntülerine rağmen chp genel başkanı; Rize’de yaptığı açıklamada sözde yurtsuzlara, devletime alçak deme cüretini gösterenleri savundu.

Ee, nasıl savunmasın? Yukarıda saydığım durumlar bize gösteriyor ki; sözde bu yurtsuzlar eylemini CHP’nin sahaya sürdüğü, partilerine kayıtlı troller yapmış.

Kılıçdaroğlu, Gezi olayları sonrasında yaptığı gibi, devletime alçak diyenleri de alınlarından öperse şaşırmam.

Yetkililer tarafından zamanında yapılan açıklamalar sayesinde provokasyon erkenden bitti. Bu seferde CHP’nin fonladığı medyada buram buram reklam kokan ‘’CHP şov başladı.’’

Parklarda yatıp kalkan kişiler değil ama gerçekten öğrenci olanların belediyelere ait tesislerde misafir edilmeye başlandığı haberleri döndü ekranlarda.

CHP YE SORULARIM VAR

Olmayan bir sorunu varmış gibi önümüze koyarak, gündemi boş yere meşgul eden CHP’lilere sormak isterim; Erdoğan hükümetleri öncesi devlet üniversitesinde okumak dahi paralı değil miydi?

Erdoğan ücretsiz hale getirdiğinde kendisine teşekkür ettiniz mi?

Keza; Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan beri gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin yaptığı öğrenci yurtlarının dört katı Erdoğan hükümetleri döneminde yapıldı. Bu hizmetleri nedeniyle Erdoğan’ı takdir ettiniz mi?

Erdoğan hükümetlerine bağlı belediyelerin üniversite öğrencilerimize verdiği bursları engellemek için yüksek mahkemeye başvurarak, verilen bursları siz kestirmediniz mi?

HİZMET HIRSIZLIĞI

Öğrencileri misafir ettiğiniz tesisleri siz mi yaptırdınız? Yoksa; AK partili belediyelerin yaptırdığı tesisleri, kendiniz yaptırmışsınız gibi göstererek hizmet hırsızlığı mı yapıyorsunuz?