Yurt dışından getirilen ilaçlar için yeni karar
Yurt dışından temin edilen ilaçlar gözden geçirilerek maliyet etkisine göre geri ödeme listesine alınacak veya listeden çıkarılacak.
Yurt dışından temin edilen ilaçlar gözden geçirilerek maliyet etkisine göre geri ödeme listesine alınacak veya listeden çıkarılacak.
"2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"ndan yapılan derlemeye göre, sağlık hizmetlerinde öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik dikkate alınarak ilaç ve tedavi harcamaları daha etkin hale getirilecek.
Yüksek bütçeli ilaçlar, yenilikçi tedaviler, yetim ilaçlar gibi ürünlerin geri ödenmesinde alternatif modellerden daha fazla yararlanılacak.
Sağlık hizmetlerinin finansmanında değer bazlı geri ödeme yöntemlerinin kullanılması sağlanacak, ödenen ilaç ve tedavilere yönelik düzenli aralıklarla geriye dönük analizler yapılarak ödeme listelerinin etkinliği artırılacak.
Yurt dışından temin edilen ilaçlar gözden geçirilerek, maliyet etkili olanların ödemeye alınması, ödeme koşullarının revize edilmesi ve etkisiz olanların ödemeden çıkarılması hususunda çalışmalar yapılacak.
KATILIM PAYLARI DAHA ETKİN KULLANILACAK
Sağlık ürün ve hizmetlerinde gereksiz talepleri önlemek için katılım payları daha etkin kullanılacak.
Geri ödemede risk analizini ve hizmet sunucularının davranışlarını dikkate alan denetim modelleri geliştirilecek.
Sağlık hizmet sunucularının denetiminde yapay zeka destekli risk analizi modellerinin kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, alanlarında ilk olarak yaptıkları başarılı çalışmaları kurultayda paylaştı.
Antalya Şehir Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan ‘Gebe Okulu’ anne adaylarının ilgi odağı oldu. Gebe Okulu’nda, anne adaylarının sağlıklı gebelik süreci geçirmeleri için doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası döneme yönelik eğitimler verilmeye başlandı.
Türkiye'de ikinci rahim nakliyle dünyaya gelen Özlenen bebek, 2 yaşına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte girdi.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Antalya’ya atandıktan sonra basın mensupları ile bir araya gelerek yaptığı gözlemleri paylaştı. Özkan, özellikle acil servislerde yatak ve sevk bekleyen hastalar için hızlı çözüm üretmenin en öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ilk kez dörtlü çapraz böbrek nakli operasyonu yapıldı. 4 ameliyathanede eş zamanlı yapılan operasyonlarla 8 hayat birbirine çapraz bağlandı. Bugüne kadar toplam 6 bin 625 nakil gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi’nde; 2024 yılında 160 böbrek nakli, 24 karaciğer, 3 kalp ve 1 pankreas nakli yapıldı.
Antalya Kepez Devlet Hastanesinde "Dünya Palyatif Bakım Günü" etkinlikleri kapsamında Palyatif servisinde yatan hasta ve hasta yakınları için moral etkinliği düzenlendi.
Lider Haber TV’de Selda Kuzu’nun sunduğu Sağlık Sohbetleri programına konuk olan Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Ali Erdoğan sosyal medyanın trafik kazalarındaki etkilerini değerlendirdi. Erdoğan, “Trafik kazalarının en önemli nedenlerinden birisi sosyal medya bağımlılığı” dedi.
Aydın’da 4 Eylül tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede 13 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen öğretmen adayı Melike Seven'in (25) bağışlanan kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde acil kalp bekleyen Furkan Özdemir'e (22) nakledildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, yeni görevine başladı.
Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 varyantı XEC hakkında açıklamalarda bulunarak, “XEC varyantı da, omikron alt gruplarından biri olarak karşımıza çıkıyor ve yayılma hızıyla dikkat çekiyor” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz