YÜREĞİN KAZANIR

Hayat, hep bir mücadele içinde geçer. Bu mücadelenin başrolü sensin… Yüreğinin, benliğinin, duygularının ve düşüncelerin yönetmenisin, hayat denen bu ömürlük sahnede.

***

Hikayenin büyük bir bölümünü sen yazacaksın hikayene… Yaşam rüzgarın her geçen gün farklı bir rüzgarda esecek. Hüzünlerin olacak, kaçamayacağın. İç çekişlerin olacak, durduramayacağın.

***

İnsanın hayat hikayesinde hiç bir zaman kalıcı mutluluk olmaz. Sağlam adımların, kalıcı değil belki ama öz mutluluklar getirecektir sana. En mutlu olduğun anlarda, hep bir üzüntü karşıladı seni.

***

Mutlulukların yarım kaldı. Lakin öksüz kalmadı. Bu da her insanın hayatının rolüydü. Olacaktı… Hayatın kendisi buydu. Mutluluk güneşi doğduğunda, hüzün rüzgarları kıskanır, eserdi o güneşin üzerine.

***

Gün geceye kavuşur, gece ise güne. Hayatında neyi biriktirirsen biriktir, sonucunda yüreğini sağlam sevindir. İster acı ister huzur. Hepsi seçimlerimizin bir eseri…

***

Bir de bunun yanında. Senin iraden dışında gelişen durumlar var. Onlar, kaderinin birer noktası. Sen o noktalara istesen de istemesen de erişecek ve yaşayacaksın.

***

Yüreğini sağlam tutarsan, kaderinin karşılaştırdığı imtihanlardan da alnının akıyla çıkarsın. Zaten yüreğine de başarı yakışmaz mı?

***

Unutma;

Bugünlerin, yarınlarının şekillendiricisi. Yüreğindeki yarınlarının heybesi senin elinde. Dilersen ‘İyi ki’ biriktirirsin, dilersen ‘Keşke.’

***

SON SÖZ

Hayatta, yüreğinin izinden gider insan. Hayata güzel izler bırakmak adına, yüreğine ve duygularına iyi bak…