YÜREĞİMİZ YANIYOR CANLAR YANMASIN

Alanya’da bir kreşte çocuklara yapılan şiddet görüntüleri büyük tepki toplamıştı. Şiddet gören çocuklardan birinin ailesi açıklamalarda bulundu. Kendi çocuğunun mağdur olduğunu belirten acılı anne, “İnşallah başka çocuklarında canları yanmaz. Yüreğimiz yanıyor” dedi

Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde hizmet veren bir kreşte bazı öğretmenlerin çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler kamuoyuna büyük yankı uyandırdı. 2019 yılında gerçekleştiği belirtilen olayın görüntülerinin yeni ortaya çıkması ile ailelerde harekete geçti. Aileler daha öncede basına konuştuklarını ve konuyu gündeme getirmek istediklerini ancak kimsenin yayınlamadığını söyledi. Kreşten yapılan açıklamada olayın faili öğretmenlerle ilişkinin tamamen kesildiği ve davaların sürdüğü belirtilirken, çocukları şiddet gören veliler hem kreş hem de öğretmenlerle olan mücadelelerinin devam edeceğini söylediler.

“DAVAMIN ARKASINDAYIM”

Çocuğu o dönemde kreşte olan ve şiddet gören ailelerden birisi özel açıklamalarda bulundu. Kendi çocuğunun mağdur olduğunu e-devletten gördüğünü belirten acılı anne, “Dosya ile ilgili belgeye ulaştım ve davanın genişletilmesi sonucunda çocuğumuza yapılan eziyetin dışında 5 tane daha çocuğun eziyet gördüğüne karar verilmiş. Tabi ki detaylı inceleme sonucu çıkmış bu. Bu olay 16 Aralık 2020 tarihinde oldu. Yani o söylenildiği gibi 2 sene öncesi olay olabilir ama görüntüler daha yeni elimize ulaştı. Savcılıkta görüntülerin izlenmesini yeni bitirdi. Yani görüntüler gerçekten kan dondurucu. Öğretmenleri ne kadar işten çıkardık deseler de, ben koymadım o öğretmenleri çocuklarımın başına. Kurum sahibi koydu. Tabi ki bunun sorumlusu odur. Oturup izleyecekti. O çocuklar nasıl yemek yiyor? Nasıl su içiyor? Yemekhanenin yüzünü görmemişler. Bize yemek listeleri verdiler, program verdiler. Hiç biri yok ortada. Çocuklar kendi dışarıda giydikleri ayakkabıları ile yataklara giriyorlar. Öğretmenler kendi dışarıda giydiği ayakkabılarını çıkartma gereği bile duymuyor yataklara basarken. Yani rezalet, hijyen deseniz hiç bir şey yok sınıfta. Yalan değil hepsinin görüntüleri var; madde madde, dakika dakika yani. Ben bir anne olarak benim şuan yüreğim yanıyor. Konuşacak halde bile değilim. İnşallah başka çocuklarında canları yanmaz, başka ailelerinde canı yanmaz. Davamın sonuna kadar arkasındayım” dedi.

RÜZGAR GÜLÜ KREŞ’TEN ŞİDDET AÇIKLAMASI

Alanya’da şiddet görüntüleri ortaya çıkan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran kreşten açıklama geldi. Kreşten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “16.02.2017 tarihinden beri Alanya ilçesinde İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren okul öncesi eğitim kurumuyuz. Planlı ve plansız bir şekilde belirli aralıklarla denetimlerin yapıldığı kurumumuz, sürekli resmi makamların kontrolü altındadır. Hizmete başlamamızdan 2 yıl sonra, 15.03.2019 tarihinde yaşanan üzücü bir olay bugün sosyal medya kanalları ve bir kısım internet siteleri üzerinden yayınlanarak, kurumumuza karşı bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki; kreşimize devam eden her çocuk, bizim için kendi evlatlarımız gibi değerlidir. Bize emanet edilmiş çocukları kendi evlatlarımızdan ayıramayacağımız gibi, görevimizin gereği olarak bakımlarını en iyi şekilde sağlamakla yükümlüyüz. 2019 tarihinde yaşanan olayın paylaşılan görüntülerde yer alan aktörlerine ilişkin yargı süreci devam etmektedir. Bununla beraber görüntülerde yer alan öğretmenlerin tamamının kurumumuz ile hiçbir bağlantısı kalmamış, ilişikleri de o tarihlerde derhal kesilmiştir. Kreş olarak kurumumuzun adının karıştığı bu olaydan dolayı üzüntümüzü ifade ederken, yargının vereceği kararı beklemekte olduğumuzu, eylemleri gerçekleştiren kişiler hakkında idari olarak işletmemiz tarafından gereğinin yerine getirildiğini Kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz.”

MAHSUM ALTAŞ