BAKAN ÇAVUŞOĞLU HADDİNİ BİLDİRDİ

Ankara-Atina hattında gerçekleşen istikşafi görüşmelerin sonuncusu dün Ankara'da yapıldı. Toplantı sonrası Dişileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sıcak açıklamaları sonrası Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın skandal açıklamaları gerginlik oluşturdu.

DENDİAS HADDİNİ AŞTI

Dendias'ın, "Eğer Türkiye bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse önlem ihtimalleri tekrar gündeme gelecektir" sözlerine Bakan Çavuşoğlu şöyle yanıt verdi: "Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım, ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum. Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

KARŞILIKLI ANLAYIŞ VURGUSU

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Yunanistan arasında aşılması gereken birçok sorunun olduğunu ifade ederek,"Sorunları çözmek içinistikşafi görüşmeler başlatılmış. Bu amaçla buraya geldik. Gerginliği sürdürmek istiyorsanız sürdürebilirsiniz, biz de sürdürürüz. Burada ikili şekilde bu konuları çözebiliriz. Karşılıklı anlayış ve yaklaşım olursa bu meseleleri çözeriz, tek taraflı dayatmayla olmaz. Çözersek anca iki ülke olarak çözeriz, başkaları ancak silah satar" diye konuştu.

HABER MERKEZİ