YÜM

Açılımını merak edenlere hemen cevabını vermiş olayım yalan üretim merkezi...

Eskiden insanlar yalan söylediği zaman yüzü kızarır hatta bazıları o kadar kötü olurdu ki onlar için utancından yerin dibine geçti tabiri kullanılırdı.

***

Pinokyo gibi burun uzama efsanesi bile gölgede kalmaya başladı artık. Çünkü neredeyse meslek haline geldi yalan. Hele hele bazıları var ki sadece yalandan beslenir hale geldi.

Gün geçmiyor ki yeni bir yalanına şahit olmayalım. Fakat çok enteresandır ki ne burunları uzuyor, ne yüzleri kızarıyor ne de yerin dibine geçiyorlar.

***

Hatta öyle ileri gidiyorlar ki kendi yalanlarını bile kendileri yalanlıyor ama yenilerini üretmekten de asla geri kalmıyorlar.

Adeta yalan üretim merkezi haline gelmişler. Günümüzde bu türlerin örneklerine o kadar çok sık rastlamak mümkün ki...

***

Mesela siyasette üç kuruşluk koltuklar uğruna vatandaşa yalan üstüne yalan üretenler makina olsalar bu kadar becerikli olamazlar.

Mesela CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

***

Son algısı yabancı asker postalı üzerine. Algısı diyorum. çünkü CHP gibi bir partinin genel başkanına yalan ifadesini asla yakıştıramam. Haa kendisi yakıştırıyorsa o da onun sorunu.

***

2014 yılından itibaren neredeyse bırakın cümlesini kelime ve harfleri bile aynı olan bir metin üzerinden algı yapmak merak ediyorum kendisine veya partisine ne kazandıracak.

***

Azıcık aklı, düşünme yetisi veya araştırma becerisi olan bir kişi bile o metinlere ulaşıp inceleyebilirken Kılıçdaroğlu'nun bu kadar fütursuz davranmasının altında başka acı gerçekler mi var acaba diye düşünmeye itiyor insanı.

***

Terör örgütü olarak görmediği PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin hainlerini bizim kahramanlarımızın sarı torbaya koymasınlar mı rahatsız oluyor acaba?

***

Veyahut da kol kola siyaset yaptıkları kandil uzantılarının üzülmesinden, kırılmasından mı korkuyor.

Öyle de olsa böyle de olsa korkunun ecele faydası yok elbette.

Hak eden hak ettiği sonu yaşayacak!