YÜKLÜ TAZMİNAT DAVASI!

Antalyaspor'un 2018 yılında Bozkan Petrol'e sattığı Muratpaşa ilçesi Demircikara Mahallesi’nde bulunan arazinin benzin istasyonunun ruhsatının iptal edilmesiyle birlikte Kırmızı-Beyazlılar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Araziyi satın alan şirket, bugüne kadar ödenen 25 milyon TL ve 250 bin Euro için tazminat davası açtı.

Antalyaspor Kulübü Derneği'nin 2018 yılında Bozkan Petrol'e sattığı Muratpaşa ilçesi Demircikara Mahallesi’nde bulunan arazinin ruhsatının iptalinin ardından Kırmızı-Beyazlılar yüklü bir tazminat ödemeyle karşı karşıya kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Nafız Tanır'ın Antalyaspor Kulübü Derneği'nde, Cihan Bulut'un da A.Ş.'de başkan olduğu dönemde 25 milyon TL nakit ve 1 milyon 250 bin Euro bedelle satılan arazi için açılan dava neticesinde benzin istasyonu olması için verilen ruhsatı iptal etti.

Yaşanan gelişmeler üzerine Bozkan Petrol, Kırmızı-Beyazlılara borç olarak kalan 1 milyon Euro bedelindeki çeklerin ödenmesini durdururken, 25 milyon TL ve 250 bin Euro için tazminat davası açtı. Şirket yetkililerinin, Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne petrol istasyonu yeri ile ilgili idari davalar sonucunda, akaryakıt istasyonu kurulamaz hale geldiği için, Antalyaspor Kulübü'ne vermiş oldukları çeklerin bedelsiz kaldığını, bundan dolayı borcunun olmadığını ve yapılan ödemelerin de iade edilmesi gerektiğini talep eden, menfi tespit davası açtı.

MADDE KOYULMUŞ

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Bozkan Petrol arasında yapılan satış anlaşmasında yer verilen bir madde ise dikkat çekiyor. 2018 yılında yapılan anlaşmada, benzin istasyonu için verilen ruhsatın iptal edilmesi halinde tazminat haklarının saklı tutulması yönünde bir maddenin bulunduğu öğrenildi.

ANTALYASPOR'DAN İCRA TAKİBİ

Bozkan Petrol'ün Antalyaspor'a karşı açtı davanın ardından Kırmızı-Beyazlı kulüp de harekete geçti. Daha önce 250 bin Euro değerindeki çeki tahsil eden Antalyaspor'un, kalan 1 milyon Euro bedelindeki çeklerin de ödenmesi gerektiği yönünde gerekçelerini ortaya koyarak, konuyla ilgili olarak icra takibi başlattı.

İSTASYON ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce ruhsatının iptaliyle ilgili olarak yazının Bozkan Petrol'e iletildiği belirtilirken, benzin istasyonunun faaliyetlerine devam etmesi dikkat çekti. Halen çalışmalarını sürdüren istasyonun ne zamana kadar faaliyet sürdüreceğiyle ilgili olarak ise resmi bir bilgi paylaşılmadı.

KORAY GEÇGEL