YORUMA İZİN VERMEDİLER

Ligde 10 haftayı geride bırakmamıza karşın henüz ilk 11'ini tam olarak belirleyemeyen Antalyaspor'da Nuri Şahin, zayıf rakibi karşısında beklenildiği gibi bir 11 sahaya sürdü. İlk 11'de yer alan oyuncuların büyük bir çoğunluğu ideal kadroda yer alabilecek düzeyde olsa da düzenli forma şansı bulamayan isimler olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla Nuri Şahin'in Diyabekirspor'u çok da hafife almadığının göstergesi oldu.

Özellikle Ghacha, Mukairu ve Gökdeniz Bayrakdar, iyi günlerinde Süper Lig'in en zorlu karşılaşmasında bile sahaya sürülse fark yaratabilecek yetenekte isimler. Dün verdiğimiz olası kadrodan tek fark Erkan Eyibil ile Fedor Kudriashov arasında oldu. Burada anlamadığım ve merak ettiği konu; Ümit Milli Takım'da sürekli ilk 11'e giren Erkan Eyibil, nasıl oluyor da böylesine düşük seviyeli karşılaşmada bile kendisine yer bulamıyor...

Türkiye Kupası'nda sık sık sürprizlerin yaşandığı bu turda yedekler arasında skoru değiştirebilecek düzeyde ileri uç elemanının olmaması, maç öncesinde en büyük risk olarak dikkatimi çekti. Ancak bu stres 5 dakika bile sürmedi ve Nuri Şahin haklı çıktı. Henüz 1. dakika dolmadan Ghacha ve 5. dakikada Milosevic'in golleri, mücadeleyi antrenman havasına çevirdi. Sahadaki Kırmızı-Beyazlı futbolcular, bize yorumlayacak fazla bir şey bırakmadı.

Bir diğer öne çıkan konu ise Diogo Sousa oldu...

Kariyerinde A takım seviyesinde hiçbir maçta oynamayan ve alt yapı düzeyindeki son karşılaşmasına 22 ay önce çıkan Portekizli kalecinin transferi apayrı bir bilmeceydi. Gün geldi ve 23 yaşındaki kaleciyi tavsiye edenler de, transfer edenler de, transferini garip karşılayan bizler de ilk kez izleyebileceğimizi düşündük. Ancak bu kez de takım arkadaşları engel oldu. 20. dakikada skoru 4-0'a getiren kadro, yine Diogo Sousa'yı doğru dürüst izlememize izin vermedi. 75 dakikada yerini Doğukan Özkan'a bırakan Portekizli eldiven neredeyse terlemeden saha kenarına geldi.

Sonuç olarak Diyarbekirsporlu futbolcuların savunmada yaptığı basit hatalar, Antalyaspor'a turu kolay getirdi. Son haftalarda aradığını bulamayan Antalyaspor için bu oyun ve 5-0'lık skor iyi bir moral olacaktır. Bu öz güven ile birlikte Giresunspor maçına etki etmesi çok önemli.