YORUM İÇİN ERKEN

Yeni sezona Erzurum'da hazırlanan Antalyaspor, ilk provasında kardeş takımı Kocaelispor ile karşılaştı. Eski günlerine dönmek için uğraş veren Kocaeli efsanesi karşısında Antalyaspor istediği sonucu alamadı, ancak Kırmızı-Beyazlılarda merakla beklenen hücum hattının yarısı sahada yoktu. Paul Mukairu ve Gökdeniz Bayrakdar'a eklenecek Haji Wright ve Houssam Eddine Ghacha'nın performansı gelecek sezon Antalyaspor için belirleyici olacak. Bu iki ismin de takıma katılmasıyla daha net yorumda bulunabileceğiz.
Diğer yandan da yapılan açıklamalara göre, transfer çalışmalarında sona geliniyor. Asbaşkan Berkay Bahar, geçtiğimiz pazartesi günü 4 yabancı isimle transferi kapatacaklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Deni Milosevic resmen ilan edildi, yukarıda belirttiğim gibi Haji Wrigt ve Houssam Eddine Ghacha'yla da anlaşmalar tamamlandı. 
Planlamada ve transferlerde hata yapılıp yapılmadığını değerlendirmekten bağımsız olarak kadronun erken tamamlandığını ve 2. etap kamp çalışmalarının eksiksiz yapılacağına dikkat çekmek lazım. Bu bir takım için oldukça avantajlı bir durum. 
Kadro planlamasına gelince de daha önce sık sık dile getirdiğim gibi Diogo Sousa ve Sherel Floranus transferlerini gereksiz buluyordum, bunlara 2 isim daha ekliyorum: Alessandro Tomasello ve Sven Wurm...
Antalya'da takıma dahil olduğu iddia edilen ve Kocaelispor maçının kadrosunda yer alan bu iki Alman oyuncunun transferini anlamakta zorlanıyorum. İşin açıkçası çok yorum yapmayı da zaman kaybı olarak buluyorum. Ancak sadece şunu merak ediyorum, neden yabancı kontenjanını işgal edecek bu oyuncularla imza atmak için bu kadar acele edildi? Diyelim ki çok yetenekli ve güvenilen futbolcular... Peki o zaman imzalar neden saklandı? Neresinden tutsanız mantığın oturtulamadığı bir durum.