YORULDUK VE ELENDİK

Geçtiğimiz günlerde ligde 3-1 yendiğimiz Samsunspor’a kupada aynı tarife ile yenilerek elendik. Sezona çok kötü başlayan iki takım da son haftalarda aldıkları iyi sonuçlarla düşme hattından kafayı çıkarmaya başladılar. Kupada Samsunspor ile denk gelmemiz bence talihsizlikti çünkü alt lig takımları veya nispeten daha formsuz takımlar karşımıza çıkabilirdi. 

Fatih Hoca bazı denemeler ve değişiklikler ile ilk 11’ini kurmuş. Sol bekte stoperde görmeye alışık olduğumuz Furkan, sağ bekte ise Yunus forma şansı buldu. Kanadımızın birinde oynayan ve ilk golümüzü atan 19 yaşındaki Eren Altıntaş olgun oyunu ve isteği ile herkesi sevindirdi. Umarım genç kardeşimiz daha çok forma şansı bulur ve iyi yerlere gelir. Bir de ikinci forvet gibi oynayan Sisto maça ilk on bir başladı ki yüne elinden geleni yaptı. Samsunspor ise çok fazla eksikli kadrosu ile haddini bilerek sade bir oyun oynadı. Açıkçası maça Samsun ekibi çok daha iyi başladı. Üst üste kornerler ile kalemizde tehlike oluşturdular ama golü hızlı bir hücumla Alanyaspor buldu. Zaten turuncu yeşilli ekip maç başından beri aynı şeyi deniyordu ve sonunda başardı. Golde Cordova’nın bencillik yapmaması ve genç Eren’e golü attırması çok değerliydi. Golden sonra Samsunspor doğal olarak daha hücumcu bize ise savunmaya gömülmüş bir hale büründük. Aslında maçı bir şekilde 1-0’da tutup turu almak mantıklıydı ama olmadı. 75’e kadar geldik tamam oluyor derken savunmanın bir anlık dikkatsizliği ile golü yedik. Bu dakikadan sonra işler tersine döner mi dedik ama o da olmadı ve Samsun yine tehlike yaratan takımdı. Açıkçası iki ekipte topu karşıya vermeye çalışıyordu ki bunu başaran Samsunspor oldu. Uzatmalara gittik ama onun da ilk dakikasında benzer bir gol yedik ve gerisi teferruat oldu. 

Öndeyken oyunu tutamamamız, gerideyken herhangi bir reaksiyon veremememiz büyük eksilerdi. Alanyaspor’un dar bir kadrosu var ve bu kadronun dışına ne kadar çıkılırsa sonuç almakta o kadar zorlaşıyor. Ligde düşmeme mücadelesine odaklanmak açısından bu mağlubiyet belkide iyi oldu ama hem yorulmak hem de elenmek kötü oldu.