YÖRÜKLERDEN ‘KOBANİ’ TEPKİSİ

‘Kobani olayları’ soruşturmasında, HDP’li eski vekillerin gözaltına alınmasının ardından, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, HDP İl Binasına destek ziyaretinde bulunmuştu. Serik Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Kuş, “Nusret Bayar'ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz” dedi

HDP’nin bundan 6 yıl önce, Suriye'nin Ayn-el Arab olarak bilinen Kobani bölgesinde yaşanan olayları bahane göstererek sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. 35 ilde sokağa dökülen terör yandaşları büyük kaos yaratmış, 2 polisi şehit etmişlerdi. 31 vatandaş da terör destekçilerinin saldırılarına maruz kalarak hayatını kaybetmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği ‘Kobani olayları’ soruşturmasında, HDP’li eski vekillerin gözaltına alınmasının ardından, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, HDP İl Binasına destek ziyaretinde bulunmuştu.

YÖRÜKLERDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Serik Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Kuş, “Kanlı sokak eylemine destek veren Bayar, daha önce de HDP ile omuz omuza mitinge katılmış, desteğini esirgememişti. Bu ülkede yıllardır hukuk mağduru binlerce insan varken onların yanında olması gerekirken HDP İl binasında olması nasıl izah edilebilir. CHP Antalya İl Başkanı Sayın Nusret Bayar'ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.” dedi.

‘KOBANİ’ ZİYARETİNE TEPKİ

Nusret Bayar'ın bu davranışı Akdeniz Bölgesi, Antalya merkez ve ilçelerinde CHP’ye gönül vermiş Yörük Türkmen camiasını derinden yaraladığını vurgulayan Kuş: şöyle konuştu: “Teröre, kaosa, hukuksuzluğa destek vermek camiamızla birlikte şehit ve gazi yakınlarını derinden üzmüş ve yaralamıştır. İl başkanı CHP’nin Akdeniz yöresi ve Antalya'da ki yerel seçimlerde ki başarısının kerametini, PKK’nın uzantısı HDP ve paydaşlarında aramak yerine Atatürk'ün işaret ettiği gibi vatanına ve partisine sahip çıkan Toroslar gibi başı dik,  özgürlük ve vatan millet sevdalısı Yörük Türkmen Derneklerini ve Torosların özgür çocuklarını ve Şehit Analarını ziyaret etmesini beklerdik.”

Kanlı sokak eylemine açıkça destek veren CHP’li Nusret Bayar’a, sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor.

TALİP GÖKHAN YÜMSEL