YÖRÜKLERDEN BEYLİK TÖRENİ

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği beylik törenini gerçekleştirdi. Geçen yıl ilk kez seçilen 'bey hatun' görevini başarıyla yürütmesinden dolayı Sibel Gezen bu yılın da bey hatunu seçildi. Gezen'e kıyafetleri ve kemeri takılırken, başlığını ise Vali Ersin Yazıcı taktı.

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği beylik törenini dernek merkezinde gerçekleştirdi. Geçen yıl ilk kez seçilen Sibel Gezen, 'bey hatun' görevini başarılı bir şekilde yürüttüğü için bu sene bir kez daha seçildi. Programa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek katıldı. 

'BİZİM RIZAMIZ OLMADAN ÇAKIL TAŞI DAHİ ALAMAZLAR'

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı, 2,5 ay önce Yörükler diyarı Balıkesir'den geldiğini ifade etti. Yazıcı, "Yurdumuzun güzel insanları, gerçek sahipleri burada. Bu ülkede hiç kimse bizim rızamız olmadan bir çakıl taşı dahi alamaz. Türkler, kendisinden yardım dileyen herkese tarih boyunca misafirperverliği, insanlığı her daim gösterdi. Irk, dil, din ayırmaksızın bunu yaptık. Son günlerde yaşanan olaylar aslında çok da önemli değil. Biz Allah'ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Sadece Anadolu'da değil, bu yüce milletin başka sorumlulukları var. Balkanlardaki, Afrika'daki, Arap Yarımadası ve Türk Cumhuriyetleri, yani gönül coğrafyası olarak tanımladığımız insanların da bize ihtiyacı var. Çok çalışarak birlik ve beraberlikle ülkemize sahip çıkacağız. Güçlü bir Türkiye, inanıyorum ki bütün dünyaya faydalı olacaktır" dedi.

Pandemiden dolayı uzun süre bir araya gelemediklerini söyleyen Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman da "Gelecek nesillerimizi düşünerek kurduğumuz Yörükler Derneği, sivil toplum kuruluşu olarak, birçok alanda başarılı çalışmalar yapmaktayız. Yörükler Derneği'ni kurduğumuzdan bu yana, imkanlarımız ölçüsünde kültürel faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Kültürel faaliyetlerimizi yaparken, ülkemizde, sınırlarımızda ve dünyadaki gelişmeleri de ibretle takip ediyoruz. Bildiğiniz gibi sınırlarımızda, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini köleleştirme faaliyetleri devam ediyor. Askeri, siyasi, sosyal, ekonomik baskılarla emperyalistler, yaptırımlarını her gün daha da artırma çabası içerisindeler. Yunanistan dahil olmak üzere bütün komşularımız, huzur ve sükun içerisinde yaşamak istiyorlarsa, Türkiye'nin egemenlik haklarına saygı göstermek zorundadırlar. Allah'a şükürler olsun ki Türk devlet aklı ve milli hafızamız, bütün bunları görecek kadar birikimlere sahiptir" diye konuştu.

DHA