YÖREX SİZİ BEKLİYOR

Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 11’inci kez kapılarını geçtiğimiz gün açtı. 81 il ve sivil toplum kuruluşları ile bazı belediyelerin katılım gösterdiği YÖREX’te tam bir şenlik havası mevcut.

Her bölgenin yöresel lezzetine ulaştığınız bu fuar, aynı zamanda kültürel birliktelik yaşadığımız çevre illerimiz daha iyi tanımamıza neden oldu.

Fuarın başından sonuna incelediğinizde bir Türkiye portresi görebilirsiniz. Sanki harita üzerinde il il geziyormuş hissi veren bu fuar Türkiye’nin tüm güzelliklerini ortaya koyuyor.

Bir Adana’da nefes alıyorsunuz, bir Kayseri de…

İlk defa gördüğümüz ürünler karşısında heyecanlanıyor, tattıktan sonra damağımızın dans edişine tanık oluyoruz.

Bu tarz fuarlar ülkeyi tanıtma açısından da önemli.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır, yaptığı bir açıklamada yöresel ürünlerin ihracatı anlamında büyük gelişmeler yaşandığını belirtmiş, gelecek yıllarda YÖREX’i uluslararası bir fuara döndürme hayalinden bahsetmişti.

Eğer bu hayaller gerçekleşirse Türkiye’ye döviz girdisi anlamında büyük bir gelişme olabilir.

YÖREX’in kurucusu olan ATB Başkanı Çandır, dün sabah LİDER TV’de sunduğum Gün Başlıyor programına konuk oldu. Gözlerindeki heyecana birebir şahit oldum. Sanki kendi çocuğunun büyümesini seyreder gibi gururluydu.

Çandır, “YÖREX, her yıl biraz daha artan, her yıl biraz daha güzelleşen bir hal alıyor. Türkiye’nin üretim, insan ve psikolojik DNA’sını buraya yansıtmaya çalışıyoruz. Herkese de Anadolu turunun garantisini veriyoruz. Her kesimden insanımız burada. Yani rengârenk bir Anadolu atmosferi yakaladık” diyerek sözlerine başladı.

Bu açıklamasıyla bile heyecanını bize yansıtan Başkan Çandır, “10 binin üzerinde ürün var. Aslında coğrafi işaretli ürünlerimize daha çok özen gösteriyoruz. Yine de bizim yerel ve geleneksel ürünlerimizde yer alıyor.

Türkiye’nin üretimini, burada rahatlıkla görebiliyoruz. Üreticilerimiz üretim aşkıyla, ürettikleri her türlü ürünü buraya getiriyorlar. Tüm vatandaşlarımızı da bu yöresel şölene bekliyoruz. Memleket hasretleriniz bu fuarda sona erecek” sözleriyle YÖREX hakkında detaylar verdi.

BUYRUN YÖREX’TE

Memleket hasreti çekenler, yöresel ürünlere merakı olanların buluşma noktası haline geldi YÖREX.

O zaman diyoruz ki; buyrun gelin YÖREX’te buluşalım