YÖREX’E OLAN İLGİ GİDEREK ARTIYOR

ATB Başkanı Ali Çandır, Lider Medya’ya ziyarette bulundu. Lider TV’ye yeni yayın hayatında başarılar dileyen Başkan Çandır, bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan YÖREX hakkında da bilgi verdi. YÖREX’e yoğun bir ilginin olduğunu dile getiren Çandır, “Bu yıl geçmiş yıllara oranla biraz daha fazla talep var” dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Lider TV’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar ile görüşen Başkan Çandır, Antalya basınının güçlenerek yoluna devam etmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Lider TV’nin yeni yayın dönemi hakkında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Çandır, “Siz de bizler gibi kamu görevi yapıyorsunuz. Öncelikle bu yolda başarılar dilerim. Gerek ekibinizle, gerek yapınızla Antalya’ya ve ülkemize katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Bizim dile getirdiklerimizi sizde halka ulaştırmakla bize de çok büyük faydanız var. Antalya’da ne kadar güçlü yayınınız olursa biz ülkeye, dünyaya kendimizi daha iyi ifade ederiz diye düşünüyorum. Hepinize başarılar dilerim” dedi.

COĞRAFİ İŞARET ÖN PLANDA

ATB Başkanı Ali Çandır, bu yıl 11’incisi düzenlenecek, 20-24 Ekim’de gerçekleşecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ve Antalya ekonomisi hakkında konuştu. Başkan Çandır, bu yıl 11’incisi düzenlenecek YÖREX Fuarı’na bu yıl taleplerin arttığını söyledi. Çandır, “Bütün illerimizin yöresel zenginliklerini burada buluşturacağız. Bu yıl geçmiş yıllara oranla biraz daha fazla talep var. Gerek salgının insanları uzaklaştırmasından kaynaklı, gerekte bu dönemde insanların kendimize ait olan yöresel ürünlerimizi daha çok ilgisinin artması, YÖREX’i bu yıl daha önemli kıldı. Yöresel ürünler konusunda coğrafi işaret meselesini öne çıkardık. Bu konuda Türkiye’de müthiş bir farkındalık yarattık. Şu anda coğrafi işaretli ürün sayımız 872 oldu, 726 tane de başvurusu olan ürünümüz var. Antalya’da da 13 tane coğrafi işaretli ürünümüz var” ifadelerini kullandı.

HEDEF 300 BİN ZİYARETÇİ

YÖREX’in bu yıl ziyaretçi hedefinin 300 bin kişiye ulaşmak olduğunu açıklayan Başkan Çandır, “Geçen yıl 276 bin ziyaretçimiz vardı. Bu yıl salgın koşullarında ziyaretçi ağırlayacağız. Tahmin ediyorum 300 bin ziyaretçiyi ağırlarız” diye konuşan Çandır sözlerini şöyle noktaladı: “Bu yıl ilk kez dijital platformların firmalarının temsilcileri olacak, üreticilerle bağlantı kurmak için. Yine süpermarketlerimizin stantları olacak. Onlarla üreticilerimizle görüşecek ürünleri kendi stantlarında satmak için görüşme yaparak anlaşma imzalayacaklar. Profesyonel otel yöneticilerimiz, aşçılarımız burada olacak. Bu yüzden YÖREX hem ziyaret açısından, hem tedarik açısından kaçınılmaz bir yer olacak.”