YÖNETİM

Yönetim: İnsanları ve diğer kaynaklarını verimli kullandırma sanatıdır.

Yönetim sanatının önemi; Gerektiğinde yaptırım uygulayarak işin verimli olarak yaptırma erkidir Bilimsel yöneticilikte, Tanımlama, kişiler çalışanları bilgilendirme, dokümantasyon, değerlendirme sonucunda yenden bilgilendirme yapılmalıdır.

***

Yaşamımızın her adımı; yönetmek, yöneltilmektir. Doğrulama süreci, kişilerin ilgi, beceri ve yetenekleri ile ölçülmelidir. Yalnız unutulmaması gereken şudur ki: Kıskanmak. Yapılan işin ehlince yapılması çoğu kez “Bak bu benden daha iyi yapıyor.

Benim yerimde gözü var herhalde” diyerek terfi veya yükselme yapılmaz. Bir kurumda, hiyerarşik bir yükselme yoksa dedikodusu, iş yapabilirliği, üretim kalitesinin çoğalması beklenmemelidir.

***

24-45 yaş gurubu genellikle asıl yararlanıcıdır. İş becerip yapana zaman ve kaynak ayrılmalıdır. Ayık yönetici; kurumun adını geliştirmek, marka değeri yaratmak için çaba gösterir. Hele hele yazılı teşekkür, takdir hak yerini bulursa o zaman daha değeri artar.

***

Gelişmiş teknoloji kullanılarak, çalışanların iş kurmasına da öncelik verilmelidir. Bu gönüllü müteşebbisler eli ile de yapılabilir. Doğrusu işin felsefesini, misyonunu iyi tanımak ve tanıtmak olmalıdır. Yani marka değeri yaratmaktır.

***

İcat edelere paydaş olma, Yerel ve bölgeler arası paydaşlık, yeni bilgilerin edinilmesi, bu bilgilerin kurulacak AR-GE çalışmalarında depolanarak, önce ulusal paydaşlarda kullandırılması ya da geliştirilmesi gerekir. İşte yönetim doğru yola girmiştir.

***

Yönetim basiret ister.

Ülkemizin basiretli yöneticilere kavuşması dileğimle…