YÖN DEĞİŞTİ

Antalyaspor'da Kayserispor maçının öncesinde şüphesiz ki en sevindirici haber, sağlık kurulundan geldi. Sezon başından bu yana hem Tamer Tuna hem de Ersun Yanal, her maça 7 ile 10 eksik oyuncuyla kadro kurmak zorunda kalırken, bu kez işler biraz değişti. Devreyi kapatan Armel Drole, Serdar Gürler ve Ufuk Akyol'un dışında elini zora düşürecek eksik bulunmayan Ersun Yanal, oluşturulabilecek en iyi kadroyla Kayserispor karşısına çıktı. Bir diğer sözle; Ersun Yanal'ın asıl mahareti bu maçta belli olacaktı.

Maça da iyi başlayan, ayağı yere basan takım Antalyaspor oldu. Maçın hemen başında rakip kalede baskıyı kuran Kırmızı-Beyazlılar, ilk yarının sonlarına doğru bu hakimiyetini kaybetse de rakip kalede tehlike yaratmaya devam etti. Bu tehlikelerin ilk meyvesini de Amilton ile aldı. Brezilyalı futbolcuyla öne geçen Kırmızı-Beyazlılar, farkı artırmak için fazla zaman kaybetmedi. 3 dakika sonra Ersun Yanal'ın antrenmanlarda sürekli çalıştırdığı tipte organize bir atak sonucunda Fredy ile 2. golü bulan Akrep, devre arasında beklemediği kadar rahat olarak  girmeyi başardı.

İkinci yarıda oyunu biraz rölantiye alan Antalyaspor, Kayserispor'un etkili hücumlarında da kalesini başarıyla savunmayı başardı. Geride kalan haftalarda tartışmalı VAR kararları sebebiyle canı yanan Antalyaspor, bu kez aynı durumda kazanan takım oldu. Kayserispor'un faul ve ofsayt gerekçesiyle 2 golü iptal edilirken, Kırmızı-Beyazlılar uzun zaman sonra VAR'ın doğru uygulanmasıyla avantaj elde etti.

Alınan bu galibiyetin ederi 3 puandan çok daha fazlası. Son 2 haftadan 4 puan toplayan Antalyaspor'un yönünü belirleyecek bir mücadeleyi geride bıraktı. Ya yukarılara tutunacak ya da alt sıralardan kurtulamaya çalışacaktı. Bu galibiyet Kırmızı-Beyazlıların yönünü açık bir şekilde yukarıya çevirdi.