YOLUN SONU OLİMPİYAT

Antalyaspor'un rekortmen yüzücüleri, gözünü olimpiyatlara dikti. Kırmızı-Beyazlıların genç sporcuları 4 sene sonra olimpiyat vizesi, 8 sene sonra da madalya hedefliyor

Antalyaspor'un rekora doymayan 3 yüzücüsü Emir Batur Albayrak, Emre Sarp Zeytinoğlu ve Sevim Eylül Süpürgeci, Başantrenör Turgay Demircioğlu ile birlikte Lider Gazete'nin bu haftaki konuğu oldu. Madalya avcısı 3 sporcu, Turgay Demircioğlu önderliğinde başarıdan başarıya koşarken, hedeflerine olimpiyatları koydu.13 yaşındaki 3 sporcu, Türkiye'de pek çok başarıya imza atarken, 8 yıl sonra düzenlenecek olimpiyatlarda madalya almayı hedefine yerleştirdi. Emir Batur Albayrak, Emre Sarp Zeytinoğlu ile Sevim Eylül Süpürgeci'nin gelecek vaat eden özel sporcular olduğunu söyleyen Başantrenör Turgay Demircioğlu, ileriye dönük büyük hedefler belirlediklerini ve bunun için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. 3 sporcuyla da olimpiyatlarda mücadele etmeyi amaçladıklarını belirten Demircioğlu, "Olimpiyatlarda başarı için 8 yıla ihtiyacımız var. Bir sonraki olimpiyatlarda bu 3 sporcumla birlikte mücadele edebiliriz, ancak asıl başarıyı 8 yıl sonraki organizasyonda kazanmayı hedefliyoruz. O zaman gelince 3 sporcumuzla da madalya mücadelesi vereceğimize inanıyorum" sözlerine yer verdi.Sporcularının başarılarının yüzme camiası tarafından yakından takip edildiğini belirten başarılı antrenör, "Diğer kulüpler transfer için girişimde bulunacaktır, ancak biz Antalyasporluyuz" ifadelerini kullandı.

ÜST ÜSTE REKORLAR

Yüzmeye spor yapma amaçlı olarak başladığını ifade eden 13 yaşındaki Emir Batur Albayrak, milli sporcu olana kadar ciddi anlamda zorlandığını da itiraf etti. Akdeniz Üniversitesi'nde yüzmeye başladığını ifade eden Albayrak, "Antalyaspor'a geçtikten sonra biraz zorlandım. Antrenman sistemi zor geldi. Sonra yavaştan alışmaya başladım. Kilo fazlalığım vardı. Akdeniz Üniversitesi'nde Antalya üçüncüsü olmuştum. Buraya geldikten sonra iki sene üst üste Türkiye birinciliği kazandım ve rekor kırdım" dedi.Antalyaspor'a geldiği dönemde performans olarak takımın gerisinde kaldığını söyleyen genç sporcu, "Azmettim ve şampiyonluklar geldi. Rakiplerimin de başarılı olması beni motive ediyor. Onlardan daha ileride olmam gerektiğini düşünüyorum. Michael Pelps ve Emre Sakçı'yı çok beğeniyorum. Emre Sakçı çok başarılı, onun gibi olmayı çok isterim. Kariyer hedefi olarak olimpiyatlarda ilk 3'e kalabilmeyi belirledim. Sıkı çalışırsam bunu başarabileceğimi düşünüyorum" diye belirtti.

"BIRAKMAK İSTEDİM"

Okulda yapılan tarama sonucunda yüzmeye başladığını söyleyen Emre Sarp Zeytinoğlu da Turgay Demircioğlu sayesinde havuza girdiğini belirtti. Yüzücü olmayı istemediğini ve hocası ile ailesinin ısrarı üzerine spor hayatına başladığını söyleyen Zeytinoğlu, "Takıma katıldığımda arkadaşlarımın gerisindeydim. Benden daha tecrübeli arkadaşlarım vardı. Bırakmak istedim ama annem de devam etmem için zorladı, o yüzden geri adım atmadım. O dönemlerde rekor kırma gibi düşüncelerim de yoktu, ancak çalışınca başardım" sözlerine yer verdi.

ŞAMPİYONAYA PANDEMİ ENGELİ

Antalyaspor ile spor yapma amaçlı olarak yüzme kursuna kayıt yaptırmasıyla tanıştığını belirten Sevim Eylül Süpürgeci, pek çok ulusal yarışa katıldığını ve uluslararası mücadelelere katılma hakkı elde ettiğini anlattı. Türkiye Şampiyonası'nda 400, 800 ve 1500 metre yarışlarda birinciliği elde ederek Comen Cup'a katılım için vize aldığını belirten Süpürgeci, "Ancak yarışlar pandemi sebebiyle iptal oldu ve katılım sağlayamadım. Tekrar bu başarıya ulaşabileceğimi düşünüyorum" dedi.Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu da söyleyen genç sporcu, "Sabah 5'te kalkıyorum, 6.30'da antrenmana başlıyorum ve 8.30'a kadar çalışıyorum. Sonra eve gidip derse gidiyorum. 15.30'dan 17.30'a kadar günün ikinci antrenmanını yapıyorum. Haftada 3 kez de 2'şer saat kara antrenmanı yapıyoruz" diye belirtti.

KORAY GEÇGEL