YOLUN SONU GÖRÜNDÜ MÜ?

Dün CHP’nin içindeki ELMA KURDU’nu gündeme getirmiştim. Bugün de Antalya’nın içindeki ELMA KURDU’nu anlatmaya çalışacağım.

Yıllardır “ANTALYA MİLLİYETÇİLİĞİ” diye nara atan sevgili YÖRÜK arkadaşlar bu yazımı dikkatle okuyun. Yörüklerin içindeki ELMA KURDU’nu görün ve kararınızı verin.

Antalya ve havalisi ile YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN vazgeçilmezi olan ata sporumuz YAĞLI GÜREŞLER var değil mi? Bölgede yaşayan 7’den 70’e herkesin olmazsa olmazı!

Son dönemlerde başıboşluk nedeniyle VICIK VICIK olmuş bu camianın sırtı yere gelmesin diye devlet el attı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu kuruldu.


Federasyonun Başkanlığı’na da Elmalılı İbrahim Türkiş getirildi. Türkiş, bu işi ZABT-U RABT altına almak için neredeyse bir yıldır gecesini gündüzüne kattı. Belli bir yol kat edildi.

Camianın hayal ettiği YAĞLI GÜREŞ LİGİ kuruldu. İtirazlar ve çatlak seslere rağmen bu konuda epey bir mesafe alındı. Bu sezon lig sayesinde düzenli bir organizasyon ile güreş severler güreşe doydu.

Başkan Türkiş ve revize edilmiş ekibi, HER ŞEY GÜZEL OLSUN diye ellerinden geleni yaptı. Kaldı ki ELMA KURDU vazifesi gören bazı belediye başkanlarına rağmen.

Kim için sıkıntı çekildi, kimin için eller taşın altına koyuldu? Hiç biri kendi geleceği için değil ATA SPORUNUN hak ettiği seviyeye getirilmesi için. Daha çok seyirciyi çekmek için.


Tabi bunlar yapılırken eksiklikler, hatalar vs. olmadı mı? Mutlaka olmuştur. Daha yolun başında bunların olması normal. Hatalar ve eksiklikler tek tek not alınmıştır ki gelecek sezon aynılarını tekrarlamamak için.

Fakat bunlar yapılırken insanların şevkini kırmak için bazı zümreler ellerinden geleni yaptı. Daha düne kadar yaptıkları güreşlerin hesabını veremeyenler İŞLEYEN ÇARKIN DİŞLİSİNE TAŞ KOYMAYA çalıştı.

Oturdukları yerden PEHLİVANLARIN dümenini başka yere kırmaya çalıştılar. Bunun en son örneği Balıkesir’deki KURTDERELİ GÜREŞLERİ’NDE yaşandı.

Bunu kısaca anlatıp sadede, ELMA KURDU’nu açıklamaya geleyim.

Hafta sonunda bu yıl 63’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde er meydanında sıklıkla rastlanmayan bir protesto olayı gerçekleşti.


Geleneksel Güreş Federasyonu’nu protesto eden başpehlivanlar ikinci tur kura çekimi için yapılan çağrılara yanıt vermeyerek kuraya katılmadı. Hem de anlamsız bir şekilde!

Böyle bir protesto ve eylem 1970’li yıllarda yaşanmıştı. Yaklaşık 45 yıl önce. O da yolluk mevzusu nedeniyle. Bire bir pehlivanları ilgilendiren bir konu. Bir daha yaşanmamış.

Lakin birileri işin içine çomak sokacak ya, son eylemin nedeni başka! Başpehlivanlar güreşlerle ilgili alınacak kararlarda kendilerinin de belirleyici olmalarını istedikleri için böyle bir eyleme kalkışmışlar!

Ayrıca bu hafta sonu yapılacak 671'inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan sayısında sınırlama yapılmasına tepki gösterdikleri içinmiş!

Birde ligdeki başaltı boyundan başpehlivanlığa yükselecek pehlivanların sayısını fazla buldukları içinmiş! Sözde federasyonun bunu düzeltmesini isteyesilermişşşşş!


Şimdi yapılan PROTESTONUN satır arasına bakarsak işin kaynağını anlarız. Çünkü ligin kurulma aşaması ve sezonda boyunca bu işe en çok muhalefet eden birisi vardı.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve bir dönemde TGGF yönetiminde yer alan Elmalı Belediye Başkan Yardımcısı ve SAHTE DİPLOMALI ANTRENÖR SKANDALI’nda adı geçen Hasan Aydın.

Her ikisi de Tarihi Elmalı Güreşleri’nin organizasyon komitesinde yer alan ve Güreş Ligi’ni istedikleri gibi kendi talepleri doğrultusunda eviremeyen zat-ı muhteremler!

Daha düne kadar Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk kendi yaptığı güreşlerin hesabını verememişken, kendi talepleri yerine gelmedi diye en son pehlivanları kullanarak ligi nasıl sabote ettiği ortada değil mi? Veya ben mi yanlış anladım?

Yahu bugüne kadar pehlivanlar hangi güreşte kendi istediklerini yaptırmış veya talepte bulunmuşlar? Taleplere bir bakar mısınız? Kimin güdümünde ne istendiği ortada değil mi?

Birileri kendilerini ön plana çıkarma ve gelecekteki adaylığını garanti altına almak için pehlivanları kendi siyasi emellerine alet etmiş olmuyor mu?

Olaya şöyle bakalım. Türkiye Süper Ligi’nde TFF karar alırken hangi futbolcuya isteğini soruyor ki? Federasyonlar her istenen talebi yerine getiren tasdik makamı mı?

Yapmayın Allah aşkına. İçinizden YÖRÜK bir isim İBRAHİM TÜRKİŞ federasyon başkanı seçilmiş ve ona sahip çıkmanız gerekirken niye TERS PAÇA KAZIK yapmaya çalışıyorsunuz?

Ama işte ELMA KURDU bu ya. İllaki içeriden KEMİRMESİ lazım ki BESLENEBİLİSİN. Ama o ELMA KURDU’da iyi biliyor ki YOLUN SONU GÖRÜNDÜ.

Çünkü bir tek ELMA KURDU dışında herkes el ele vermiş, kayıtsız şartsız yan yana saf tutmuş ve KEMİRİLEN yerleri tedavi etmenin gayretindeler.